Mad og Måltider

Yoga takes you into the present moment. The only place where life exists.

Mad og måltider udgør en stor del af barnets dag i dagplejen. Måltidet er forbundet med andet end blot at få stillet sulten. Måltidet ses også som et læringsrum, hvor barnet blandt andet øver sociale spilleregler, arbejder med selvhjulpenhed, træner sine motoriske færdigheder og udvider sit sprog. Alt dette sker i samspil med de andre børn og dagplejeren. I dagplejen tilbydes børnene sund og varieret kost gennem hele dagen og de gældende retningslinjer og kostråd fra sundhedsstyrelsen følges.

Der tages hensyn til religion og allergi hos det enkelte barn.

Hvis jeres barn stadig har behov for sutteflaske, skal modermælkserstatning og sutteflasker medbringes. Flasken må ikke være lavet hjemmefra.

I dagplejen tilbydes der morgenmad til de børn som kommer frem til klokken 7.30. Herefter forventes det, at barnet har fået morgenmad hjemmefra.

I løbet af formiddagen tilbydes børnene formiddagsmad, gerne bestående af forskelligt brød, frugt og grønsager. Til frokost tilbydes igen et sundt måltid mad, som oftest består af rugbrød med forskelligt pålæg, frugt og grønt. Nogle dagplejere tilbereder også varm mad engang imellem.

De børn som måtte være sultne om eftermiddagen efter endt middagslur, tilbydes et lille måltid.

Fødselsdage i dagplejen planlægges mellem jer og den enkelte dagplejer.