
Jesper Hempler
Distriksleder
Tlf. 20 76 28 71
E-mail: jeh@kerteminde.dk
Jesper Hempler
Mit navn er Jesper Hempler. Siden januar 2017 har jeg været dagtilbudsleder i Distrikt Munkebo. Det omfatter cirka 230 børn, fra 0 – 6 år og 55 medarbejdere. I øjeblikket har vi til huse i 4 børnehuse, og dagplejerne er i egne hjem. Men byggeriet af en helt ny daginstitution er gået i gang og står færdig i sommeren 2022.
Jeg er utrolig glad for, at være i Munkebo, og glæder mig hver eneste dag til at møde børn, medarbejdere, forældre og andre samarbejdspartnere.
Jeg er uddannet som pædagog engang i forrige århundrede, og jeg har arbejdet med børn og unge i mange forskellige sammenhænge. I nogle år beskæftigede jeg mig med undervisning, men de sidste 20 år har ledelse af Dagtilbud været mit primære virke.
For mig handler ledelse om, at skabe resultater gennem andre, og få ting til at ske, som ikke ville være sket af sig selv. Min fineste opgave er, at skabe de bedst mulige rammer og forudsætninger for, at medarbejderne lykkes.
Min ledelse er baseret på tillid og jeg har nemt ved at delegere, give plads og skabe spillerum. Det kræver dog at jeg føler mig godt informeret om ting der lykkes, og ting der er svære. Jeg forventer, at alle opfører sig ordentligt, og er fair og ansvarsbevidste. At man gør sig umage og forsøger at gøre det bedst muligt.
Jeg vil gerne udvikle og påvirke igennem inspiration, og jeg bestræber mig på, at blive oplevet som et menneske der er empatisk og retfærdig. Det motiverer mig ikke at kontrollere og følge op på regler. Derfor er det vigtigt for mig, at dem jeg samarbejder med selvstændigt kan følge reglerne.
Mit ledelsesmål er, at , at dem som jeg er leder for, vil sige at ”Det har været sjovt, vi skabte resultater og udviklede os som mennesker i den tid vi var sammen.

Mette Duevang Hvass
Pædagogisk leder
Tlf. 24 59 64 50
E-mail: mehv@kerteminde.dk
Mette Duevang Hvass

Min baggrund for at være leder i Børnenes By er over 20 års erfaring som pædagog indenfor 0-6 års området, hvor jeg har tilegnet mig en bred viden om børns generelle udvikling med speciale i sprogudvikling. Jeg har en PD i Logopædi, er uddannet sprogvejleder samt praktikvejleder mm.
Min vigtigste opgave som leder er at motivere og inspirere medarbejderne samt videreuddanne dem. Jeg fokuserer på pædagogisk udvikling samt den nye styrkende læreplan. I den pædagogiske hverdag vil jeg have øje for det gode arbejdsmiljø blandt medarbejderne samt børns trivsel. Børn i vuggestue og i dagpleje skal have en genkendelig og forudsigelig hverdag, hvor der er fokus på enkelte barns udviklingszone og hvor der er plads til det gode børneliv.
Min ledelsesstil er at være synlig og anerkendende samt skabe tillid til medarbejdere, børn og forældre.
Jeg er tilgængelig for stort og småt – min dør er åben.
Jeg har været ansat i Børnenes By siden maj 2022.

Anita Amstrup Pedersen
Dagplejer
Anita Amstrup Pedersen
Mit navn er Anita Amstrup Pedersen. Jeg er født i 1971 er gift med Michael og vi har 3 voksne børn. Vi har ingen dyr og vores hjem er 100% røgfrit.
Jeg er uddannet pædagogisk assistent i 2015 og har arbejdet i børnehaver, vuggestuer og stordagpleje i samlet 17 år, størstedelen her i Munkebo.
Jeg er startet som dagplejer i august 2022. Det vigtigste for mig er at børnene får en god og tryg tid i dagplejen, hvor de får plads til at udvikle sig i deres egen tempo.
Jeg elsker den intense nærvær og tætte relation man har til de mindste (0-3-årige). Jeg synes det er spændende at følge og støtte deres udvikling. Det kunne for eksempel være at se dem være mere og mere med, når man gentager sange, lyde, bevægelser, bøger, lege.
Vi synger og eller laver sanglege flere gange om dagen. Det skaber glæde, fællesskabsfølelse og er sprogstimulerende. Vi synger fast en navnesang til formiddagsmaden.
Det er skønt at se deres glæde, når man forstår deres kommunikation. Her er der god hjælp fra babytegn til de mindste.
Jeg lægger vægt på et godt forældresamarbejde og at I føler jer trygge og tør stille spørgsmål.

Ann Marie Herup Klokker
Dagplejer
Ann Marie
Om mig
Jeg er fra 1969 bor sammen med min mand Jakob (1970) og vi har sammen 2 voksne børn.
Vi har ingen dyr og hjemmet er 100% røgfrit.
Vi er en familie der godt kan lide at være aktive, gå ture i det fri, spille fodbold, badminton, zumba og meget mere.
Jeg er oprindeligt uddannet typograf, men har også arbejdet på gartneri, vuggestue og børnehaver.
I år 2005 besluttede jeg så at blive kommunal dagplejer. Jobbet var ikke nyt for mig, da min mor har været i faget i 30 år.
I jobbet som dagplejer har jeg fået flere kursus og uddannelser indenfor den pædagogiske sektor. Det kan ses længere nede i profilen.
Mine værdier
Mine værdier som dagplejer er tryghed, nærvær, omsorg og ret til forskelligheder, at alle ikke er ens. Med disse værdier mener jeg, at hvis der er tryghed og nærvær og omsorg for det enkelte menneske, at man bliver set som den man er, er grundstenen for videre læring og udvikling.
Børnene får i dagplejen rygsækken fyldt op med selvværd, selvtillid og læring der gør dem klar til børnehaven, og i Kerteminde kommune arbejder vi med “Hjernen og Hjertet” et redskab der bruges i samarbejde med jer forældre om børnenes udvikling og trivsel på forskellige alderstrin.
Værdien i tryghed gælder også omkring forældre samarbejdet. Jeg lægger stor vægt på en tryg og ærlig kommunikation omkring jeres barn – om de daglige ting, der må være, så vi sammen kan gøre det bedste for jeres barn.
Praktisk info
I mit bryggers hænger en tavle hvor jeg skriver om dagens aktiviteter eller andre relevante informationer.
I vil have mulighed for at have barnevognen stående hos mig hele ugen, men i weekender og ferie skal barnevognen med hjem. Barnevognen har mulighed for at stå under halvtag.
Jeg har også en kasse til hvert barn hvor det er en god ide at have et ekstra sæt tøj liggende i.
Vi er i legestue en gang hver anden uge med en gruppe bestående af 3-5 voksne og med deres 4 børn.
Har jeg ferie/fri eller er på kursus, får I besked i god tid og alle vil blive tilbudt gæsteplads. Vi lægger stor vægt på, hvis det er muligt, at barnet kommer det samme sted hen eller til en man kender fra legestuen.
Kost
Jeg tilbyder sund og varieret kost efter Kertemindes kommune kostpolitik for dagplejer. Men en hverdag omkring kosten kunne se sådan ud hos mig:
8.30-9.00: Friske hjemmebagte boller og frugt
11-11.15: Rugbrød med forskelligt pålæg og grønt til. Nogle gange varm mad.
14.30-15: Boller eller knækbrød med smør og lidt frugt.
Mine kompetencer
I min hverdag med børnene arbejder jeg ud fra de 6 læreplanstemaer fra “den styrkede pædagogisk læreplan”.
De 6 læreplanstemaer indgår tit samtidigt i den aktivitet vi laver, så derfor har jeg valgt et par stykker og skrive om, fortælle hvad det er vi gør hos mig i nogen af mine aktiviteter.
Men her er overskrifterne på de 6 læreplanstemaer:
Alsidig personlig udvikling – social udvikling – kommunikation og sprog –
Krop, sanser og bevægelse – natur, udeliv og science – kultur, æstetik og fælleskab.
Alsidig personlig udvikling.
Jeg inddrager børnene i små opgaver, så de får succesoplevelser, så som at dække bord, finde og sætte kop og tallerkner ind på bordet.
Efter vi har spist sætte tingene ud i opvaskemaskinen, være med til at feje.
Smøre mad selv, finde ud af hvordan pålæggen og smør kommer på brødet. Hælde op selv i sin kop. Selv vælge sin mad fra fadet. Det er så givende for mig som dagplejer at se børnene i at lykkes med de opgaver jeg giver dem, se jeres ansigt når de kigger på mig og “ siger” se jeg kunne.
Hjælpe og støtte børnene så de får tro på egen evner ved at lade dem tage tøj af og på.
Lade dem så snart de kan, kravle op på stole, puslebord eller barnevogne ved hjælp af stige.
At vi hjælper hinanden, give hinanden et stykke legetøj og sige tak. At jeg italesætter overfor barnet at det er ok vi alle kan lege sammen med det samme legetøj men også italesætte at det er ok at det enkelte barn får lov til at fordybe sig i en leg alene.
Snakke og vise billeder af babytegn om følelser, så vi lærer, at nu er jeg ked af det og nu er jeg glad, vise med tegn at jeg er sulten eller tørstig.
Kommunikation og sprog
Her er en vifte af muligheder for at udvikle sproget. Her er det vigtigt at vi som voksne er rollemodeller for børnene og får bredt viften ud med så mange ord på forskellige måder for børnene.
Jeg laver læseleg med f.eks bogen Kaj og Lise. Der fortæller og snakker vi om bogen, hvad er der i bogen, hvad gør kaj? Hopper han i vandpytter, så snakker vi om at vi også nogen gange er ude og hoppe i vandpytter. Eller vi har om Kaj og Lisse der er væk hvor de gemmer sig i sengen, der skaber jeg bro mellem jer forældre og dagplejen ved at inddrage jer i lege, det gør jeg ved f.eks at I skal tage billede af børnenes seng og dyne. Så kan vi nemlig drage paralleller fra bogen til børnenes eget og få gode snakke om det og det kan i som forældre derhjemme også.
Vi synger sange fra sangkuffert. Og ved at have en sangkuffert med fysiske ting der relaterer til sangene gørat børnene både kan se, lytte og røre og få en bedre fornemmelse for ord og ting.
Når vi går turer i naturen snakker vi om hvad vi ser. Nogen gange er det mig der fortæller andre gange lytter jeg hvad der fanger børnenes interesse og så får vi en snak ud fra det.
Vi læser pegebøger, sætter lyd på hvis det er om dyr sætter ord på hvis det er billeder.
Snakker om farver. Jeg har f.eks æsker med forskellige farver på låget. Ved at bruge dem lærer børnene f.eks også at vente på tur. De får på skift lov til at vælge en æske hvor vi derefter synger en sang og så ser hvad der er i æsken. Det giver også følelsen af fælleskab da vi alle er sammen om denne aktivitet.
Krop, sanser og bevægelse Og natur, udeliv og science
Her har jeg føjet 2 temaer sammen da jeg hos mig har meget bevægelse med i udelivet. Også pga. jeg er grønne spire dagplejer der medfører vi er meget ude i natur og har udeliv.
Vi er en gruppe dagplejer der mødes 14 dags og har aktiviteter i naturen. Vi kan spille musik på træerne eller prøve at slå 2 pinde mod hinanden og mærke og høre hvad det gør. Mærke at træet er hårdt, mærke en pind den er tynd, blad der kan flyve når man puster til dem. Gå på opdagelse og finde musehuller og give musen mad.
Har bevægelses lege ude på grønne områder eller i skoven, i fælleskab med de andre børn og voksne. Vi ruller ned af bakken og kæmper os op af bakken igen. Leger larve hvor vi skal holde omkring hinanden og lære at koordinere benene så vi skal gå i takt og på samme tid.
Bruger skoven til at finde insekter i, udfordre motorikken med et ujævnt underlag.
Øver fin motorik ved at spise med gaffel eller pincet greb ved at spise majs.
Vi går i gymnastik sal hvor vi leger bevægelses lege, synger og laver gymnastik med forskellige baner der udfordre børnenes motorik.
Vi laver mindfulness og afslapnings massage, så børnene lære at mærke sig selv.
Vi prøver at smage på forskellige ting udforske smags sanserne med surt og sødt, koldt og varmt.
Dette var et udpluk af noget af det jeg laver med børnene, men skulle i være mere nysgerrig på mig og mit arbejde er i velkommen til at spørge ind til det, ved at ringe eller komme på besøg.
Til slut vil jeg fortælle at jeg er AMR ( arbejdsmiljørepræsentant) for personale der arbejder med de 0-2 årige og det er vuggestue personale og dagplejer i distrikt Munkebo.
Mine uddannelser og kurser
3×4 ugers dagpleje uddannelse kombineret med aktionslæring i samarbejde med arbejdspladsen. Heraf var noget af emnerne Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde.
Børns motorik, sansning og bevægelse
Arbejdet med børn i udsatte positioner
Anerkendende kommunikation
Innovation og ideudvikling
PGU pædagogisk grund uddannelse
Grundkursus for dagplejer
ICDP ( international Child Development Programme)
Børns motorik, sansning og bevægelse
Kommunikation i adm. Arbejde
Førstehjælp ( supplering hvert 2 år)
Arbejdsmiljø uddannelsen
Kollegial supervisor
Temadage/ aftner
Mindfulness
Børns udvikling
Passer dit barn ind ( emnet sensitiv)
Særligt sensitive børn ( martemeo)
Sund mad til børn i dagplejen efter dagplejens kostpolitik

Bebelyn M. Buhayan Dam
Dagplejer
Bebelyn
Jeg hedder Bebelyn Dam og er født i 1977. Jeg er oprindeligt fra Filippinerne, hvor jeg også er uddannet lærer.
Jeg har boet i Danmark siden 2005 og startede som dagplejer i Munkebo i 2008.
Jeg blev gift med David i 2007 og vi har sammen William (født 2010) og Celine (født 2013).
Da jeg startede som dagplejer i 2008 var det i et rækkehus i Toften, men i 2017 flyttede vi til et helt nyt hus i udstykningen på Krabbegårdsvej. Her har vi fået god plads både indendørs og udendørs.
Indendørs tilbyder jeg et godt indeklima i et hjem uden røg og dyr. Vi har et værelse kun til dagplejen, men spiser i køkkenet og danser i stuen, så vi kommer gerne rundt i det meste af huset.
I haven har vi legetøj, gynger, sandkasse, cykler, trampolin og meget andet. Jeg har fokus på at komme ud at mærke vores krop og naturen så meget som muligt. Vi tager gerne på tur sammen med andre dagplejere. Det være sig en picnic på Munkebo bakke, ud at se på får, heste og køer på de nærtliggende gårde eller den ugentlige tur i legestue.
Om sommeren skiftes vi også kollegerne imellem til at holde havedag for børnene og i vinterperioden bruger vi gymnastiksalen mere.
Jeg har tidligere deltaget i “grønne spirer” og bruger meget, at tale om dyr, planter og hvordan årstiderne skifter. Vi har også fokus på “fra jord til bord” og jeg har masser af jordbær, urter, planter og spirer, så vi kan følge hvordan det hele vokser indtil vi kan smage på det.
I kosten har jeg fokus på alsidighed og økologi. Børnene må gerne prøve en masse ny mad hos mig og ofte bager vi om formiddagen eller laver varm mad til frokost.
I Kerteminde kommune er der en kostpolitik og vi undgår gerne søde sager i det daglige, men der er heldigvis mange sunde sager vi gerne må spise og som ungerne elsker.
I mit arbejde er jeres børn i centrum og mit mål er, at de har en god og tryg tid i dagplejen, hvor de får plads til at vokse både fysisk og psykisk, så de unger jeg sender videre er klar til og trygge ved næste skridt på livets vej. Jeg bruger læseleg, babytegn, balancebane, sanglege, mindfulness og rigtig meget andet.
Jeg er et varmt menneske med et stort hjerte og alle de børn jeg har passet igennem årene har hver især en plads i mit hjerte. Jeg bliver stadig glad, når jeg møder dem i byen eller på skolen år efter og de stadig husker deres tid i dagplejen som noget positivt.
Det er vigtigt at i som forældre føler jer trygge ved jeres barns dagplejer. Derfor ser jeg også gerne, at i kommer på besøg inden jeres barn starter i dagplejen. Så kan vi lære hinanden lidt at kende og få afklaret spørgsmål og forventninger.
I er altid velkommen til en kop kaffe her.
Kærlig hilsen
Bebelyn
Relevant uddannelse
2018 Dagplejer uddannelse modul 2
• Medarbejderen som deltager i forandringsprocesser
• Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde
• Børns motorik ,sansning og bevægelse
• Dokumentation og evaluering i pædagogisk arbejde
• Børns kompetenceudvikling 0-5 år
• Arbejdet med børnemiljø i dagtilbud
2018 Førstehjælpskursus
2015 Dagplejer uddannelse modul 1
• Medarbejdernes personlige ressourcer i jobbet
• Anerkendende kommunikation
• Leg med sprog
• Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
• ICDP -Professionelt relationsarbejde
2012 Grundkursus for dagplejere
2004 Uddannet folkeskolelærer

Birthe Helena Madsen
Dagplejer
Birthe

Mit navn er Birthe Helena Madsen, jeg er født 1968 og blev i 1988 gift med Kim.
Vi har 3 børn. Maria født 1986, Maja født 1989, Victor født 1997.
Jeg startede som dagplejer i 1999. Af natur er jeg glad, positiv, aktiv og stabil.
Jeg er ikke ryger og vores hjem er røgfrit ( allergivenligt)
I min fritid bruger jeg meget tid på min Mountain Bikes, min familie og mine børnebørn.
Bor i et parcelhus med en stor lukket have med masser af plads.
Jeg lægger stor vægt på at skabe og give børnene en stille, tryg og harmonisk hverdag, som alle børn har brug for at udvikle sig.
Jeg har stor erfaring med børn med særlig behov og for tidlig fødte børn.
Jeg bruger naturen meget året rundt, da det skærper børnenes sanser og de får masser af frisk luft.
Jeg bor tæt på skov og store naturskønne områder.
De pædagogiske læreplaner, som har til formål at bidrage til jeres barns læring, indgår i mine daglige aktiviteter.
Eksempler på hvordan jeg arbejder med de 6 læreplanstemaer:
Alsidig personlig udvikling:
Jeg arbejder på at gøre børnene selvhjulpen, tag tøj af og på. Kravler op på stolen/puslebord, dække bord, sætte i opvaskemaskinen, og være medbestemmelse : hvad skal vi i dag, hvor skal vi hen, så de opnår selvtillid og selvværd. Lære børnene at sætte ord på deres følelser, anerkend deres følelser og vise det er ok at have den følelse.
Kommunikation og sprog:
Vi går på biblioteket og låner bøger. Vi læser, snakker og har konkrete ting med (læseleg)
Snakker med børnene om det vi gør og ser. Rim, remser og sang med bevægelse til.
Jeg bruger også babytegn der er til stor gavn for de børn der ikke har sprog endnu.
Social udvikling:
Jeg inddrager det enkelt barn i fællesskabet, man hjælper hinanden med at tage tøj af og på, dele legetøj, vise omsorg for hinanden og trøste.
Gå på tur med hinanden i hånden, øve turtagning på f.eks. cyklen.
Krop, sanser og bevægelser:
Det er en meget vigtigt del af børns udvikling. Jeg laver aktiviteter der styrker deres kropslige udvikling som, morgengymnastik, bevægelseslege til Tulle og Skalle, motorikbane ude og inde, leg i skoven og hoppe i vandpytter.
Natur, udeliv og science:
Jeg elsker at være ude i naturen og syndes det er et godt sted at være hele året rundt. Vi er ude hverdag, det giver børnene mulighed for at følge årstidernes skift tæt.
Ude børn giver også sunde børn. Vi spiser ude så snart vejret tillader det.
Vi lægger kartofler i spande og følger deres vækst og slutter af med kartoffelmadder.
Løfter sten og ser hvad der gemmer sig, dufter til blomster, finer snegle og mariehøner. Lytter til fuglene og ligger på græsset og kigger på dem.
Vi leger med vand, blade og grene. Laver drager af poser og ser når vinden er her så kan de flyve.
Kultur, æstetik og fælleskab:
Vi fejrer højtidernes traditioner jul, påske, fastelavn osv., børnenes og min fødselsdag, vores dagplejedag.
F.eks. til jul er vi i kirke, laver julepynt og julegaver, læser julebøger, synger julesange, går med nissehuer.
Bager småkager, og laver julefrokost.
Forældresamarbejde:
Jeg lægger stor vægt på at vi har et åbent og tillidsfuldt samarbejde, I skal være glade og trygge ved at aflevere jeres barn hos mig.
Legestue:
Vi er i heldagslegestue en gang om ugen.
Barnevogn:
Barnevognen kan stå tørt her i løbet af ugen. Den skal med hjem i ferie og weekender.
Kurser:
Tegn til tale
Kursus for erfarne dagplejer
For tidlig fødte børn
Inklusion
Førstehjælp
Dagplejeruddannelsen.
Certificeret naturdagplejer med grønt flag.

Gitte Meyer Spanggaard
Dagplejer
Gitte

Mit navn er Gitte, jeg er født i 1968 og er gift med Ole. Vi har sammen børnene Niklas, Julie og Daniel, hvor kun Daniel er hjemmeboende. I min fritid er jeg sammen med min familie og går til forskellige træningsaktiviteter.
Jeg har været dagplejer siden 2006. Igennem årene har jeg fået en del erfaring, med
børn med særlige behov, med tværfagligt samarbejde og tosprogede børn.
Mine værdier:
Mit overordnede mål er at skabe en tryg og stabil hverdag, med rig mulighed for leg og læring.
I et tæt samarbejde med forældrene, er der fokus på det enkelte barns udvikling, igennem programmet
hjernen og hjertet. Derudover lægger jeg stor vægt på selvstændighed, sprog ,motorik og sanser. Det
kommer til udtryk ved mange udendørs aktiviteter, jeg arbejder efter friluftsrådets grønne/blå spirers
principper.
Det er også vigtigt for mig at børnene trives og er glade samt har gode venskaber.
Det hele er med udgangspunkt i de nye styrkede læreplaner.
Forældresamarbejde:
Jeg lægger stor vægt på et godt forældresamarbejde, for mig er det vigtigt at i som forældre føler jer trygge
ved at aflevere jeres barn, da trygge forældre giver glade børn der trives.
Det er vigtig for mig at der er en gensidig respekt, og at man kan stille alle spørgsmål.
Hos mig er der rumlighed og plads til alle.
Natur, udeliv og science:
-Vi er ude i alt slags vejr.
-jeg er certificeret grønne spirer.
-Vi har en gruppe hvor vi laver planlagte aktiviteter i naturen med børnene en gang om ugen.
Eksempler:
-Vi ser hvem der kan kaste længst med en pind.
-Vi leger med blade: kaster med dem og begraver os i dem.
-Leger med vand.
-Går på tingfinder jagt efter insekter under træstammer.
-Vi udklækker pupper til sommerfugle.
-Vi løber ned af bakken.
-Vi har et stort træ vi ligger under på alle tider af året. Her kan vi se på grenene når det blæser, undres over
bladene der springer frem på grene og ser når de falde af igen. Stedet er også et vi bruger til at slappe af og
være sammen under.
-Vi laver fuglemad. Går på fuglejagt med hjemmelavede kikkerter.
-Sår frø, ligger kartofler. Passer grøntsager, vander, høster og smager.
Kommunikation og sprog:
-Læselege Eksempel: Kaj og Lise Den lille røde trold.
Han har en fin blå bold som han låner til sneglen . Bolden bliver væk. De leder efter den, men kan ikke finde
den. Trolden bliver ked af det og sneglen siger”jamen du har jo mig” og ruller sig sammen til en bold.
Til denne læselig snakker vi om bl.a. venskaber ,følelser og farver .
Vi har en blå bold, en snegl og en gul bold. Foruden bogen.
-Sprogkufferter/læseleg eksempel: bogen om Totte der skal til lægen og vaccineres.
Kufferten indholdet bog, stetoskop, sprøjte og plastre.
-Vi synger sange hvor fagter indgår.
-Jeg har lavet et sprogsamarbejde med forældrene. Givet dem en mulepose med sange, rim/remser og
farver med hjem. Det er så forældrenes opgave at bruge materialet sammen med børnene hjemme.
Dette er så noget der bliver arbejdet med både i legestuen og hjemme ved den enkelte
dagplejer. Tema/farver skifter så hver uge i en periode.
Krop, sanser og bevægelse:
-Eksempel: Motorikbane. Børnene får lov til at udfordre og eksperimentere med sig selv. Jeg sætter sig tæt
på så man er til rådighed, men blander sig ikke i legen.
-Eksempel: Jeg er tilgængelig på gulvet. Børnene begynder at kravle på mig. De
får”killeture”,”kæmpekrammere” dvs. klemmes hårdt og meget.”Bøllebank” som er klap på kroppen.-
Eksempel: Bevægelseslege som at kravle som en edderkop, hoppe som en frø, snog sig som en slange.
-Eksempel: Massage med forskellige bløde og hårde redskaber eller bare med hænderne.
-Ude: Hopper ned fra træstubbe, vi rutsjer, leger med sand, bære brænde, kører scooter, triller ned af
bakken, løber stærkt, gynger og snurrer rundt.
-Vi laver også mudderaftryk af fødder og hænder.
-Vi går også tit med bare tærer ude og inde.
Alsidig personlig udvikling:
-Når vi spiser tilbyder jeg smurt mad på et fad. Barnet får så selv lov at vælge hvilken det har lyst til at spise.
-Børnene er med til at dække bord, tage af bordet, sætte opvaskemaskinen og rydde op i fællesskab.
-Ved at have bøger tilgængelige for børnene, kan de selv vælge hvilen de gerne vil have læst højt.
-Når vi skal synger spørger jeg tit børnene hvilken sang vi skal synge.
-Både inde og ude skaber jeg muligheder for, at de kan skabe deres egen leg alene eller sammen med
andre.
Socialudvikling:
-Vi er i legestue og i gymnastiksalen en gang om ugen. Her oplever børnene det at være den del af en
gruppe. Det er jo selvfølgelig to forskellige grupper, men det oplever jeg giver børnene flere muligheder for
at skabe venskaber. Jeg ser en gensynsglæde og fællesskaber med børn fra andre dagplejere.
-Jeg lærer børnene at være en del af et børnefællesskab ved bl.a. at lærer dem at være en god ven. Jeg
anderkender og opmuntre til at de hjælper hinanden, og sætter samtidig ord på hvad en god ven er.
-Vi øver rigtig meget i at udsætte egens eget behov ved at øve turtagning. Vente på tur når man rutsjer,
vente på tur når man gerne vil gynge, og når der er en der bare lige har det stykke legetøj som man selv
gerne vil lege med.
Kultur, æstetik og fællesskab:
-Til de forskellige højtider laver vi ting som børnene får med hjem.
-Vi holder fødselsdag med flag/lys /sang.
-Vi låner bøger på biblioteket. Her kan vi også se film.
-Vi laver temaer eks. Farver, former.
-Vi er en del af et stort fællesskab i legestue og gymnastiksal.
En del af et mindre fællesskab hjemme i vores egen dagpleje.
Kursuser:
Førstehjælpskursus.
Inkluderende pædagogiske miljøer i dagtilbud og SFO
Sundhed er ikke kun hvad du spiser
Mentalisering i mødet med børn
ICDP 1. Del
Dagplejeuddannelsen del 1. 2. 3.
Certificeret naturdagplejer med grønt og blåt flag

Hanne Pedersen
Dagplejer
Hanne

Jeg er fra 1967. Jeg bor alene. Jeg har 2 dejlige drenge. Kasper fra 1992, Jonas fra 1996, de er begge flyttet hjemme fra. Kasper har beriget mig med 2 fantastiske børnebørn og Jonas med 1 fantastisk barnebarn.
I min fritid bruger jeg meget tid med min familie, og elsker at komme ud i naturen. Jeg er selv vokset op med mange børn omkring mig, da min mor var dagplejer.
Jeg er uddannet materialist/butiks ass. Jeg har dagplejens uddannelse, førstehjælpskursus mm.
Jeg startede som dagplejer d 5 august 2005. Fra d 1/10-16 til d 15/11-17 var jeg vikar i de forskellige
børnehaver/vuggestuer i Kerteminde/Munkebo.. Jeg startede som gæstedagplejer d 15/11-17 og blev alm. dagplejer i august 2019..
Det er vigtig for mig at arbejde i børnehøjde, skabe trygge rammer, yde omsorg og udvikle jeres barn..
Jeg vægter højt, på et rigtig godt forældresamarbejde..
Jeg arbejder med babytegn.
Jeg arbejder med de 6 læreplaner.
Her er lidt eksempler på hvad jeg laver.
NATUR, UDELIV OG SCIENCE:
Da Coronaen indtog Danmark, vendte det lidt op og ned på mange ting.. Det gjorde det også ved mig.. Da vi
havde lukket ned, brugte jeg tiden på, at lave min overdækket terrasse stører og fik lukket nogen af
siderne.. Jeg har også fået en terassevarmer op og fået nogle læ hegn op som vi kan rulle for. Så i min
dagpleje er vi ude så meget som muligt. Vi/forældrene elsker det, vi har nemlig ikke haft så mange syge
børn som vi plejer..
Vi elsker at gå på opdagelse i naturen. Vi samler f.eks. snegle som vi tager med hjem og følger dem i et par
dage, hvor vi så sætter dem ud igen, der hvor vi fandt dem..
Når vejret er til det, finder vi nogle af de fantastiske steder som vi er beriget med i Munkebo.. Det kan være
skoven, multiparken, barken, ved vandet, hvor vi leger, spiller boldt, og ikke mindst spiser vores
madpakker.. Vi er ude i næsten alt slags vejr og vi elsker det. Vi leger i vandpytter, leger med sne, hvis der
falder noget mm.
Åbningstider.
Mandag 6.15 – 16.00
Tirsdag 6.15 – 16.00
Onsdag 6.15 – 16.00
Torsdag 6.15 – 16.00
Fredag 6.15 – 15.15
Mail.
Hape@kerteminde.dk
Velkommen til min dagpleje
Hanne Pedersen
KROP, SANSER OG BEVÆGELSE:
Vi laver gymnastik næsten hver dag ud/inde. Det er så fantastisk og alle kan være med, de små med lidt
hjælp..
Vi hopper, danser, flyver, cykler mm. Der arbejder vi også med turtagning, børnesyn og fællesskab.
Jeg har også en sansekuffert som vi finder frem, eller vi laver vores egen sansebane, hvor vi tager nogle små baljer, hvor vi komme forskellige ting i. Det kan være, kogt pasta, sand, vand, cornflakes mm. Børnene kan så mærke med hænder og fødder.
Og igen, så elsker vi at være ude, så det kan lige så godt være ude som inde, at det forgår.
SOCIAL UDVIKLING:
Børn udvikler sig socialt, når de er med i fællesskab med andre, og når de har indflydelse på hverdagslivet.
Inklusion er vigtig i den sociale udvikling. Det er vigtig for mig, at alle børn er med i fællesskabet og børn
lære at inkluder hinanden i det de laver.
F.eks. når vi skal spise, så hjælper de store med at dække bord. En af de store kan gi en af de små et krus, så
kan de lege med det imens, så føler de også, at der er med i fællesskabet.
Vi er gode til at grine sammen, bevæge os, gemmer os, laver forhindrings bane, vi har vilde lege og
efterligne hinandens bevægelser og ikke mindst hjælpe hinanden.
Massage kan gi børnene erfaring med rolig kropskontakt..
KOMMUNIKATION OG SPROG:
Kommunikation er en vigtig del for at udvikle barnets sprog.
Vi kan gennem samtaler, spørgsmål, historiefortælling og leg, sætte ord på børns forskellige oplevelser..
Vi har i samarbejde med et par kollegaer lavet en fantastisk sprogpose som jeg arbejder en del med, i
samarbejde med forældre.
Den består af babytegn, rim/remser, sange og farver.
OVERGANG TIL BØRNEHAVEN:
Vi har et rigtig god samarbejde med børnehaverne. Inden start i børnehaven, vil der komme en pædagog på
besøg i mit hjem/ eller i legestuen, fra den stue jeres barn skal starte på.. Vi vil også besøge den børnehave
jeres barn skal starte i, hvis der er mulighed for det. Det er rigtig rart for jeres barn den proces vi laver
inden deres start, så er der en voksen som de har set og de har været nede og se hvor de skal være.
Håber at se jer i min dagpleje

Iben Rosensparre
Dagplejer
Iben

Lær mig at kende:
Hjertelig velkommen i mit dejlige hjem.
Jeg hedder Iben, og jeg har været dagplejer i Munkebo siden 2009
Privat er jeg gift med Claus, og sammen har vi 3 dejlige piger, Emilie, Emma og Clara.
Vi bor i et dejligt hus med en skøn stor have, hvor der er plads til masser af fysisk udfoldelse
Hvad er vigtigt for mig:
Jeg modtager hver dag mine børn med positive forventninger, og jeg gør meget ud af at fortælle dem, at jeg
har glædet mig til de skulle komme.
Her hos mig er der tryghed, nærhed, omsorg, læring og masser af varme knus og kram. Alle bliver mødt med
smil og åbne arme, og dagen tilrettelægges ud fra børnegruppens dagsform.
Det er vigtigt for mig at give børnene nogle trygge og udviklende rammer til leg, læring og dannelse, og
derfor indgår de nye styrkede pædagogiske lærerplaner helt naturligt i hverdagen her i min dagpleje.
Her inviterer jeg jer med ind i børnenes læringsrum, så I kan se hvordan vi arbejder med temaerne.
Alsidig personlig udvikling:
Hverdagsrutiner som fx dække bord, lave mad, tømme opvasker o.lign, er noget vi alle sammen gør hver
evig eneste dag. Her er børnene vigtige medspillere, og det er opgaver selv de helt små mestrer.
Vi lærer fx at tage tøj af/på ved egen hjælp. Jeg guider/hjælper børnene hvis de fx har udfordringer med et
ærme, eller hvis lynlåsen driller. Jeg øver med børnene på deres niveau og i deres tempo. De helt små er også med, og de følger interesseret med i hvad de store børn laver, og vi taler meget om hvordan/hvad vi gør.
Børnene bliver meget opmærksomme på hinanden, har min ven brug for hjælp? Her lærer børnene at vente på tur, de hjælper hinanden, de hepper på hinanden, de roser hinanden, de lærer at håndtere egne og andres følelser. Det styrker børnenes selvtillid og selvværd at blive selvhjulpen.
Åbningstider:
Mandag 6.30-16.15
Tirsdag 6.30-16.15
Onsdag 6.30-16.15
Torsdag 6.30-16.15
Fredag 6.30-15.30
Social udvikling:
Barnet skal opleve at være en del af fællesskabet, skabe relationer til de andre børn i gruppen, de skal lære at mestre kunsten at afstemme hinanden i legen.
Samlingen om morgenen når alle børn er mødt ind, er en god leg til at gøre børnene opmærksomme på sig selv og hinanden. Vi synger sangen: Vi siger goddag til Iben…Goddag Goddag. Sangen gør at børnene bliver en vigtig brik i fællesskabet – er vi her alle sammen eller mangler vi nogen? Jeg bruger babytegn for at hjælpe de små med at ”sætte ord på” følelser og hvad jeg gør, så de bliver inkluderet i fællesskabet.
Her retter vi opmærksomheden mod hinanden, leger sammen, bygger med Lego, går tur sammen og holder hinanden i hånden, hjælper min ven op hvis han/hun falder og vi skaber de gode børnefælleskaber.
Kommunikation og sprog:
Jeg er bevidst om at jeg er barnets sproglige rollemodel. Den sproglige udvikling kræver nærvær, øjenkontakt og fælles opmærksomhed. Jeg er meget opmærksom på hvordan jeg taler med børnene og hvordan jeg sætter ord på hvad jeg gør. Barnet tilegner sig det verbale- og nonverbale sprog gennem leg, så derfor er Læseleg, og Babytegn til de små uden sprog, gode redskaber til leg med ordene.
Læseleg giver os en fælles opmærksomhed omkring bogen, historien, rekvisitterne og vi leger sproget ind i børnene. Børnene lever sig ind i bogens verden og de fordyber sig ved hjælp af billederne i bogen, rekvisitter og fokusordene. Vi sidder tæt sammen, og børnene bliver inddraget aktivt i historien med bevægelses lege og sanglege. Læselegen kan vi hele tiden bygge mere på så vi får sproget mere og mere i fokus.
Jeg har sprogkufferter med forskellige temaer. Det kan fx være bondegårdsdyr. Her taler vi om de forskellige dyr, hvad de siger, hvad de spiser, hvor bor de osv. I kufferten ligger dyr, billeder af dyrene så vi kan lave billedlotteri, små pixibøger om dyr og sange om dyr.
Jeg laver små fortæller-bøger hvor børnene er hovedpersonen i bogen. Det kan fx være fra en bondegårdstur, en tur i skoven eller på legepladsen. Bogen laves ud fra billeder fra dagen. Børnene får bogen med hjem som et minde om dagen, og den giver en god støtte til samtalen med mor og far.
Jeg bruger meget rim & remser og sang & musik.
Krop, sanser og bevægelse:
Børnene skal støttes i at bruge kroppen, de skal udfordre, eksperimentere og mærke kroppen gennem bevægelse. Børnene skal motiveres til at bruge kroppen, ved at vise dem glæden ved bevægelse og kropslig udfoldelse. Sanserne skal pirres, både de motoriske grundsanser, følesansen, lugtesansen, smagssansen, høresansen og synssansen.
Det er vigtigt for børnenes videre udvikling, at deres motoriske sanser bliver stimuleret, derfor arbejder jeg målrettet med sansemotorisk udvikling. Min have er indrettet så der er plads til masser af fysisk udfoldelse.
Jeg har træstubbe i forskellige niveauer hvor vi lærer at holde balancen, kravle op og ned, hoppe ned fra og gå fra stub til stub. De små bruger dem til at rejse sig op ved og gå frem og tilbage ved. Stubbene ender ud i en træstamme med en høj gren, hvor børnene kan svinge sig i armene, og der kan sættes en sansegynge på, så der også er noget for de helt små. Børnene bliver tilpas udfordret på legepladsen, og der er rig mulighed for at styrke både labyrintsansen og muskelled-sansen. Min sandkasse er bygget af træstubbe, så her skal der mosles inden børnene kan slå sig løs i sandet.
Jeg har masser af plads til at køre hurtigt på scooter og løbecykel som står tilgængelig for børnene, så de selv kan tage dem ned.
Jeg laver bevægelseslege som er bygget over sange eller historier selvfølgelig med mig selv som medspiller.
Jeg laver sansekasser, fodbad, diverse kreative ting med maling, lim, papir, modellervoks, perler som giver børnene en masse sansestimuli.
Natur, udeliv og science :
I naturen lader vi på alle årstider os inspirere af hvad vi møder. Regnormen der arbejder sig ned gennem jorden, havørnen der svæver over vores hoveder med sit store brede vingefang, vi mærker vinden i håret, kulden på fingrene, den varme sol på kinderne på en skøn sommerdag, de store træer i skoven, de små bænkebidere under barken på en træstub eller mariehønen på bladet. Her er der både plads til at vi kan slå ud med armene, men også fordybe os.
I min dagpleje bruger jeg rigtig meget naturen. Jeg har både skov, strand, vand og masser af grønne områder tæt på hvor jeg bor. I naturen udfolder vi os fysisk og fordyber os. Vi går på opdagelse med et bestemt formål, fx fysiske udfoldelser klatre, skubbe, gå i ujævnt terræn. Vi smager på naturen og laver fx marmelade af de lækre brombær vi finder i krattet i skoven. Men jeg tager også i skoven med det formål, at i dag følger jeg børnenes initiativ, hvad bliver de optaget af og så er det dem der skaber dagens aktivitet. Det er fantastisk at se skoven gennem børnenes øjne.
Jeg er en del af de ”Grønne Spirer”, som arbejder for at fremme børnenes sunde kropslige udvikling mednaturen som springbræt.
Multiparken bruger jeg også på flere forskellige måder. Det kunne være en hel dag i parken med sjove aktiviteter om formiddagen, madpakker til frokost og middagslur i shelterne. Det er helt fantastisk at kunne give børnene de spændende naturoplevelser.
Affaldsindsamlingen er også et projekt min dagpleje støtter op om. Børnene bliver bevidste om at vi skal passe på naturen, når de er med til at samle skrald.
Science bruger jeg på mange forskellige måder i min dagpleje. Vi laver små projekter både inde og ude. Vi kan lave våde fodspor på terrassen som på magisk vis forsvinder i solen, sne der smelter når det kommer ind i varmen og bliver til vand, når vi stiller vandet udenfor i en skål er det frosset næste dag igen. Det skaber en undring hos børnene, og deres nysgerrighed vækkes og de vil bare lære mere og mere.
Kultur, æstetik og fællesskab:
Her kan vi virkelig slå os løs i traditioner, højtider, madkulturer, teater, kunst mm.
I min dagpleje fejrer vi naturligvis alle de danske højtider som fastelavn, påske og jul.
Vi fejrer børnenes fødselsdage og deltager i den store Dagplejedag, hvor vi mødes med alle de andre dagplejere og har et fælles tema. Det kunne være cirkus eller teater.
Vi laver mange kreative ting, vi laver nisser, fastelavnsris, gækkebreve osv. Meget gerne med udgangspunkt i barnets hænder og fødder så det bliver et unikt produkt fra hvert barn. Børnene er med på deres niveau. De store kan måske klippe med en saks med hjælp, de små kan male med fingermaling hvor de store mestrer en pensel.
Vi hygger os med det og snakker om traditionerne.
Måltidet:
Maden i min dagpleje er sund og varieret, ofte med årstidens frugt og grønt fra min egen have.
Måltiderne er sammensat ud fra Kerteminde Kommunes kostpolitik.
Legestue:
Vi er i heldagslegestue hver uge, hvor vi mødes med 3 andre dagplejere og deres søde børn.
Legestuens adresse: Lindøalléen 77
Praktisk info:
I skal medbringe:
Barnevogn med godkendt sele
Dyne og pude
Bleer og skumklude
Skiftetøj tilpasset årstiden
Sut eller nusseklud
Børnene sover middagslur indenfor tidsrummet 12.00-15.00 hver dag
Kurser og uddannelse:
Inklusion
Dagplejens grunduddannelse
Samarbejde, Kommunikation og konflikthåndtering
Babytegn
Førstehjælp – løbende opdateres
Dagplejeuddannelsen – alle 3 moduler
Repræsentant for Science og Leg projektet udbudt af SDU og UCL

Judy Arresø Mortensen
Dagplejer
Judy

For mig er det et meget givende og livsbekræftende job, at være dagplejer, jeg har været dagplejer siden 1996, inden da arbejdede jeg i børnehave i 12 år.
Som person er jeg engageret, nærværende og omsorgsfuld. Jeg er gift med Erik og har to voksne børn, og 3 børnebørn. Bor i et parcelhus med en dejlig stor lukket have, med masser af plads til fysisk udfoldelse og masser afplads indendørs, blandt andet legerum, motorik rum mm.
Mine værdier, hvad jeg lægger vægt på:
Det er vigtigt for mig, at dit barn føler sig set, hørt og respekteret, samt anerkendt for den person det er. Ligeledes lægger jeg vægt på at give børnene tryghed og ro. Det er en værdi for mig, at være nærværende, være i børnehøjde, samt at give omsorg. Jeg lægger vægt på, at tilgodese det enkelte barns behov, give udfordrende oplevelser, for at dit barn kan udvikle sin selvstændighed og sit selvværd, – det er således vigtigt for mig, at være med til at udvikle Jeres barn, så det får en god start på livet.
Musik og bevægelse er også for mig en meget vigtig del af børns hverdag, fordi de derved udvikler deres motorik, sprog, fantasi og kreativitet mm. Legen er ligeledes en vigtig del, da man gennem leg og læring, udvikler sine kompetencer, blandt andet de sociale relationer, som er vigtig for barnets udvikling.
De pædagogiske læreplaner, som har til formål at bidrage til dit barns læring, indgår selvfølgelig i mine daglige aktiviteter.
Her kommer nogle eksempler på hvordan jeg konkret arbejder med de 6 læreplanstemaer.
Alsidig personlig udvikling:
Jeg arbejder på at gøre børnene selvhjulpen, så som at tage tøj af og på, dække bord, kravle op på stolen, og medbestemmelse: Hvor går turen hen i dag, herved opnår de selvværd og selvtillid. Lære børnene at sætte ord på deres følelser, og jeg anerkender deres følelser og viser det er ok at have den følelse. Viser billeder af forskellige følelser man kan have, på billeder der er i legerummet, samt kigger vi i bøger om følelser og leger lege om følelser og laver mindfulness: her mærker børnene deres følelser og sanser f. eks. Bolde/pensel/fjer på kroppen.
Social udvikling:
Jeg er opmærksom på at inddrage det enkelte barn i fællesskabet. Man hjælper hinanden bla. med at tage tøjet af eller deler legetøjet, viser omsorg over for hinanden evt. puste hvis en har slået sig samt dækker bord sammen. Vi leger sanglege med fokus på fællesskabet og med medindflydelse, samt massage lege f. eks lille Peter edderkop.
Bygger med klodser med andre børn, går tur med hinanden i hånden, øver turtagning f. eks på en motorik bane.
Krop, sanser, bevægelse:
Jeg synes krop, sanser og bevægelse er en vigtig del af børns udvikling, børnene lære sin egen krop at kende og opdager hvad kroppen kan og får lyst til at bevæge sin krop. Jeg laver aktiviteter som styrker deres kropslige udvikling f. eks bevægelses lege som Tulle og Skralle, samt Marie ma-rolle sangleg. Tumlelege med hinanden og mig.
Laver motorik baner inde og ude i haven. Balance lege med stor gymnastik bold og trædesten. I haven gynger vi, løfter små brænde stykker og skubber til store træstupper, hopper i trampolin samt øver balance på balancebom. Vi løber, klatre i træer i skoven, kravler på små bakker og hopper i vandpytter. Vi får også fodbad og laver sansekasser.
Da jeg er mindfulness dagplejer laver jeg børneyoga og meditation med børnene, bruger bla. sanserør til at få ro på kroppen.
Kommunikation og sprog:
Vi læser bøger, snakker om hvad vi ser i bogen og læseleg med konkrete ting til. Rim og remser med bevægelse til, og snakker med børnene om det vi gør og sætter ord på det. Hver dag har vi sangkuffert efter formiddagsmad og leger sanglege. Jeg bruger også babytegn som er til stor gavn for helt små børn som ikke har noget sprog. Vi laver også pulsespil og spiller billedlotteri.
Natur, udeliv og science:
Jeg er naturdagplejer og naturen er et godt sted at være i hele året rundt. Ude hver dag giver børnene mulighed for, at følge årstidernes skift på helt tæt hold, og derved stimuleres og styrkes deres sanser. Ude børn er sunde børn. Vi lægger kartofler i jorden og ser hvad der sker undervejs og slutter af med noget mad med kartofler. Spiser mad ude.
Børn skal undres og være nysgerrige på hvad der sker i naturen, undersøger hvad vi møder på vores vej i naturen f.eks. orme i vandpytter, dufter til blomsterne, tager snegle med hjem fra skoven og laver sneglevæddeløb og hvad sker der når vi løfter sneglen op. Finder insekter og kigger på dem i forstørrelse glas. Ligger på ryggen og kigger op i himmelen og lytter til lyde. Leger med vand/ sand i haven og tager vand/bolde i tagrendebanen og ser hvad der sker.
Laver drager og leger med dem i vinden, leger med blade/grene i skoven og mærker/krammer træer og prøver om vi kan skubbe dem.
Kultur, æstetik og fællesskab:
Vi fejrer højtidernes traditioner jul påske osv. og børnenes fødselsdage og vores dagplejedag. Vi tegner, maler og laver flot kunst, vi leger med former og farver, rim og remser og synger sange og danser og spiller musik.
Præsenteres for forskellige madkultur og dækker bord sammen.
Så dagen igennem i min dagpleje er et stort læringsrum/ læringsmiljø.
Forældre samarbejde:
Jeg lægger vægt på, at vi har et tillidsfuldt og åbent samarbejde, – det skal være et trygt og dejligt sted at aflevere sit barn.
Praktisk information:
Legestue hver uge. Barnevogn kan opbevares tørt i løbet af ugen.
Vi får en god sund og variant kost der følger Kerteminde kommune dagpleje kost politik.
Hver måned afholdes forældre kaffe, samt et årligt grill arrangement
Husdyr mm.:
Labrador hund, som er glad og rigtig god til børn, den opholder sig ikke der hvor børnene er.
Hjemmet er 100 % røgfrit.
Kurser:
Grundkursus dagplejen Kursus for erfarne dagplejer
VUC i pædagogik, drama, dansk, psykologi, leg og bevægelse. Inkluderende pædagogisk
Pædagogisk grundkursus for pædagogmedhjælper Dagplejen set i børnehøjde.
Kursus i samarbejde, kommunikation, konflikthåndtering. Ernærings kursus.
Kursus i rytmik,musik krop og bevægelse Tema dage i sensitive børn.
Kursus i sundhed er ikke kun hvad du spiser. Almen viden i udviklings psykologi.
Første hjælp kursus og løbende supplerende. Sang og musik/ bevægelse.
Gymnastik kurser 0-6 årige. – 17 års erfaring i gymnastik for små børn. ICDP
Spring ud i naturen: Natur pædagogik og ude aktiviteter Dagplejeuddannelsen
Certificeret Mindful / Yoga dagplejer:
Det at være Mindful / Yoga dagplejer handler om, at lave mindfulness / yoga aktiviteter med børnene i hverdagen.
Ved at lave de sjove børnemeditationer og børneyoga styrkes børnenes;
• Sprog
• Opmærksomhed
• Fordybelse
• Nærvær
• Glæde
• Koncentrationsevne
Det hjælper også børnene til, at komme helt ned i gear, og finde den indre ro i kroppen, ved at få en ”pause” i løbet af dagen. Kort sagt, lærer børnene at slappe af, og mærke sine følelser i kroppen.
Besøg Judy´s Dagpleje
I er altid meget velkommen til at komme og besøge mig, så i kan se hvad jeg kan tilbyde jeres barn, vær sød at ringe
og aftale en tid først 😉

Karina Risum Larsen
Dagplejer
Karina

Lidt om mig selv:
Jeg hedder Karina, er 44 år. Er gift med Torben, sammen har vi 2 hjemmeboende børn. Katrine på 17 år som går i gymnasiet og Tobias på 14 år som går på Munkebo skole.
Jeg har arbejdet som dagplejer i 10 år, tidligere var jeg 17.5 år på Lindø værftet.
Mit hus er indrettet så jeg har et legeværelse med div. legetøj, samt vi bruger gangen, bryggeriet, køkkenet og stuen. Jeg har en stor og lukket have med sandkasse, legehus, gyngestativ og udendørslegetøj.
Jeg bor tæt på skoven og grønne områder.
Som dagplejer lægger jeg vægt på:
Det er vigtigt for mig at det enkelt barn følger sig tryg, samt bliver set og hørt. At jeg er en tydelig voksen og en god rollemodel der støtte og guider børnene til at udfolde sig. At børnene lære at mærke sig selv, og udtrykke egne behov. Børn skal stimuleres, så derfor varieres hverdagen. Jeg lægger vægt på at udvikle børnene, ved at gøre dem selvhjulpne og nysgerrige på livet.
Børn har brug for oplevelser og aktiviteter, der stimulerer deres fantasi, kreativitet og sproglige udvikling, samt de skal have mulighed for at tilfredsstille deres naturlige nysgerrighed.
Vi tager på ture og udflugter i nærområdet, og vi går biblioteket eller legepladsen.
Der skal være tid til leg og læring, og til at fordybe sig i en bog. Jeg arbejder med sproget i form af læseleg, sprogkufferter, og høre Tulle og Skrælle på iPad. Tulle og Skrælle er en app hvor der ligger 6 interaktive legekort og 22 leg-og-syng-med musikvideoer, der stimulere barnets sprog, krop og sanser. Musikken bruger vi også til at danse og tumle. En anden måde vi får brugt og bevæget kroppen på, er ved at lave aktivitetsbaner enden inden eller ude i haven.
Naturen er en alletiders legeplads, så den bruger jeg til at udvikle motorikken, og give børnene kendskab til hvem og hvad der bor i naturen.
Læreplaner:
Jeg arbejder med de 6 læreplansteamer, samt med grønne og blå spirer.
Børn får en forståelse og viden om naturen, så de lære sammenhængen
Blå spirer : Børnene lære om kryb og kravl, vi laver naturlege i det fri, der kravles-hoppes-klatres i træer.
Børnene er med til at så forskellige frø, som de vander. Vi planter jordbær og lægger kartofler, følger udviklingen og spiser det når det er klar.
Grønne spirer : Vi bruger naturen som et fantastisk lærings- og legerum, vi fokuserer på udeliv, naturen og miljø, samt en grøn og sund hverdag. Vi laver aktiviteter og oplevelser i naturen igennem året, se vi følger årstiden skifte.
Højtider:
Jeg fejrer altid børnenes fødselsdage, hvor der bliver sunget og hygget. Ved andre højtider laver vi forskellige kreative ting og aktiviteter i legestuen. Til fastelavn bliver der klippet-klisteret, og slår katten af tønden. Til påske sår vi karse som vi passer, og smager når det er klar. Til jul laver vi dekorationer, og bager julekager m.m.
Vi holder påske – og julefrokost med børnene i legestuen. Ligeledes inviterer vi forældrene til kaffe op til sommerferien og op til juleferien nede i legestuen.
Legestuen og gymnastik:
Jeg er i heldags legestue hver torsdag, med den samme gruppe af børn og voksne.
I vinter periode går vi til gymnastik en gang om ugen sammen med børn og kollegaer fra mit område.
Babytegn:
Jeg bruger babytegn i dagplejen, da det er med til at hjælpe de mindste børn til at udtrykke sig.
Forældresamarbejde:
Jeg lægger vægt på et tæt, åbent og ærligt samarbejde med forældrene.
Jeg sætter pris på, at i kommer og spørg hvis der er noget jeg siger eller gør som undrer jer, så tager vi en snak om det.
Barnevogn:
Barnevognen må meget gerne stå her hele uge, men skal tages med hjem i weekenden.
Hvis man ikke ønsker at barnet skal sove ude, kan jeg tilbyde soveplads indendørs. Jeg har madrasser og 1 weekend seng til rådighed.
Mit hus:
Mit hus er røgfrit og vi har ingen husdyr.
Uddannelse og kurser:
- Grundkursus dagplejen
- Førstehjælp
- ICDP
- Inklusion
- Dagpleje uddannelse, 3 moduler af 4 ugers varighed :
-Leg med sproget
-Børns motorik, sansning og bevægelse
-Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde
-Samspil og relationer i pædagogisk arbejd
-Arbejde med legemiljø
-Brede læring og evaluering af læringsmiljøet
- Alsidig personlig udvikling
Børnene hjælper med at dække bord. Der sidder oftest et stor og lille barn ved siden af hinanden, så de store lære de små bedre at kende. Ligeledes hjælper vi hinanden når vi går tur og, eller samt når tøjet skal af og op. Vi arbejder med at vi hensyn til andre, samt at det er ok at man måske føler noget andet. Når vi læser og bruger ting/dyr til historien, hjælper de store med at finde tingene til de små.
- Social udvikling
Når vi synger finder vi enden sang tasken frem med hånddukker, ellers laver vi faget sang på gulvet. Tulle og Skrælle på iPad’en er også god at hoppe rund til og bevæge sig. Musik og dans er med til at sætte smil og glæde i børnene. Der bliver leget biler eller lavet mad i legekøkkenet, her arbejder vi med at deles om tingene og vise at alle kan være med. Når der læses bøger sidder vi så alle kan se og røre.
Vi hjælper hinanden i fællesskab med få overtøjet af og på. Med at få ryddet op inden på værelset eller udenfor.
Der bliver givet massage, leget frisør leg.
- Kommunikation og sprog
Vi laver små forhindringsbaner, hvor der skal kravler over ting, trilles kolbøtter ude som inde, hoppe fra sted til sted (sten/ stykke stof som vi har lagt på gulvet)
Vi arbejder med labyrint sansen ved at dreje rund i stolen på værelset, eller på gyngen ude i haven.
Der klatres og rutsjes.
Vi taget ting i bøtter som vi føler på. Er det vådt, blødt, stikker, lunt, klistret m.m.
Vi arbejder med selv at lære at kravle op på stolen/barnevognen/puslebordet.
- Krop, sanser og bevægelse – fx bruger min motorikuddannelse sammen med børnene på stuen eller i det fri hvor mit mål er at være med til at udvikle aktive børn, som glæder sig over at bruge deres krop….
En sanser, bevægelser har stor betydning for kroppen, så vi laver små forhindringsbaner, hvor der skal kravler over ting, trilles kolbøtter ude som inde, hoppe fra sted til sted (sten/ stykke stof som vi har lagt på gulvet)
Vi arbejder med labyrint sansen ved at dreje rund i stolen på værelset, eller på gyngen ude i haven.
Der klatres og rutsjes. Vandpytter undersøges og hoppes i.
Vi taget ting i bøtter som vi føler på. Er det vådt, blødt, stikker, lunt, klistret m.m
Vi arbejder med selv at lære at kravle op på stolen/barnevognen/puslebordet.
Vi kaster balloner op i luften og prøver at gribe dem eller tager dem på mave og danser.
- Natur, udeliv og science – fx er glad for at tænde bål, laver mad over bål….
Vi udfordrer terrænet ude i haven, og går på opdagelse i skoven og finder kryb, og insekter. Vi putter det i glas med forstørrelse så vi bedre kan se/snakke om det.
Vi finder ting i naturen som vi bruger til at lave kreative ting med.
Vi mærker hvordan en kogle føles, puster til en mælkebøtte, mærker hvor koldt sne er. Vi finder grene og øver balancen ved at går på line. Vi lytter til vinden i træerne.
Vi sår frø og planter jordbær, vander dem og følger udviklingen. Smager på det når det er klar.
Vi besøger heste i nærheden af hvor vi bor. Tager madpakken med på tur så vi kan spise i naturen.
- Kultur, æstetik og fællesskab
Til jul inviteres forældrene til julehygge nede i legestuen inden vi går på juleferie.
Der bliver serveret lidt andet spændene mad til jule og påskefrokost.
Vi maler og laver kreative ting som børnene får med hjem.
Nogen af de ting vi har fundet i naturen bruger vi til juledekorationer.
Der bages jule kager.
Vi går i kirken og ser jule stykket som 3 klasse fra skolen har lavet.
Der bliver holdt fastelavn i legestuen hvor børn som voksen er klædt ud.
Vi sår karse, og laver påske ting som kommer med hjem.
Når børnene har fødselsdag, invitere vi en tæt kollega og hendes børn herop hvor det enkelt barn bliver fejret.

Katrine Kay
Dagplejer
Katrine
Hjertelig velkommen til min del af den kommunale dagpleje i Munkebo.
Jeg hedder Katrine Kay, jeg er født i 1980 og er opvokset i Agedrup.
Jeg bor på Hulvejsbakken 7, sammen med mine børn Bertram (f 2009) og Alma (f 2011), samt vores dejlige hund Manfred.
Vores hjem er røgfrit.
Jeg arbejder ud fra ”den gode intension”. Altså prøver jeg altid at se tingene fra andres synsvinkel og forstå hvorfor de gør, som de gør. Ligeledes ønsker jeg af Jer. Hvis I undrer Jer over noget eller er utilfredse, så lad os tage en snak og få afklaret hvad det handler om. Ofte skal der ikke meget til, for at få et rigtigt godt samarbejde omkring Jeres barn.
Min dør er åben og I er velkomne til at komme på besøg til en snak. Ring eller skriv til mig, så finder vi en dag der passer alle.
Uddannelse, erfaringer og pædagogisk-personligt afsæt for mit arbejde:
Jeg er oprindeligt uddannet industri-laborant, men skæbnen ville det anderledes og jeg kom nærmest ved et tilfælde ind i dagplejerverdenen i 2009. Noget jeg aldrig har fortrudt og en livsstil som jeg holder meget af. Jeg skriver med vilje livsstil, for at være dagplejer er ikke bare et job. Som dagplejer deler man ud af både sig selv, sit hjem og i mange tilfælde også sin familie. Det kan være hårdt, men oftest er det utroligt givende og dejligt.
Mine værdier:
Sådan helt grundlæggende er de vigtigste værdier for mig respekt og omsorg. Respekt for både mennesker, dyr og den verden vi lever i. Vi behøver ikke alle være enige eller leve på samme måde. Men vi skal vise hinanden respekt og omtanke.
Mine værdier som dagplejer bunder i dette. Og så er det vigtigt for mig at være nærværende. At børnene bliver set, forstået og accepteret. At vi som de voksne, kan se behovet hos barnet og hjælpe det på vej.
At være barn har værdi i sig selv og vi bidrager alle sammen til vores fælles hverdag.
Hverdagen i dagplejen:
Hverdagen i min dagpleje afhænger helt af de mennesker der kommer ind af min dør. Vi har selvfølgelig de nogenlunde faste rutiner, med morgenhygge til at vågne på. Sang, læsning, leg og spisning. Faste putte-ritualer osv., der giver børnene tryghed i faste rammer.
Men dagplejen kan være rigtigt mange ting og vi snor os, alt efter børnenes individuelle behov. Det vi laver, er for deres skyld og de er med til at sætte dagsordenen. Jeg er ikke typen der hver jul sørger for at børnene har lavet julegaver til forældrene. Det kan vi sagtens, men kun hvis børnene syntes det er sjovt. For hvis skyld gør vi det?
Jeg modtager gerne børn med specielle behov og udfordringer.
Pædagogiske kompetencer:
Kurser:
- maj 2012: Introduktion til førstehjælp på jobbet
- sep – 12.okt 2012: Arbejdet som dagplejer.
- – 17. jan 2014: Inkluderende pædagogiske miljøer i dagtilbud & SFO.
- dec 2014: Introduktion til førstehjælp på jobbet.
- -10. juni 2016, 45622, Medarbejderens personlige ressourcer i jobbet, 29,6 lektioner.
- + 21.-22.juni 2016, 42834 Anerkendende kommunikation, 22,2 lektioner.
- -16. juni 2016 Professionelt relationsarbejde, 19 lektioner.
- -20. juni + 1. juli 2016, 40625, Leg med sprog, 37 lektioner.
- + 20. + 23.+ 24. juni + 4. juli 2016, 42665, Samspil og relationer i pædagogisk arbejde, 37 lektioner.
- okt 2016: Introduktion til førstehjælp på jobbet.
- Efterår 2016: ICDP niveau 1. Egen relationskompetence
- + 9. juni 2017, 44383, Medarbejderen som deltager i forandringsprocesser, 14, 8 lektioner.
- – 14. juni 2017, 44859, Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde, 22,2 lektioner.
- -16. + 19.-21. juni 2017, 44262, Børns motorik, sansning og bevægelse, 37 lektioner.
- -23. + 29.-30. juni, + 3. juli 2017, Børns kompetanceudvikling 0-5 år, 37 lektioner.
- -28. juni 2017, 40142, Dokumentation og evaluering i pædagogisk arbejde, 22,2 lektioner.
- -5. juli 2017, 48489, Arbejdet med børnemiljø i dagtilbud, 14,8 lektioner.
- -6. Sep, 13. Sep, 16.-17. Sep 2019, 44274, Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde. 37 lektioner.
- -10. Sep, 18. Sep 2019, 48726, Arbejdet med børn i udsatte positioner. 22,2 lektioner.
- -20. Sep 2019, 48725, Brede læringsmål og evaluering af læringsmiljøet. 14,8 lektioner.
- -24. Sep 2019, 42929, Innovation – Ideudvikling m.m. 14, 8 lektioner.
- -26. Sep 2019, 42930, Innovation – gennemførelse og formidling. 14, 8 lektioner.
- Sep 2019, 46489, Informationssøgning på internettet til jobbrug. 7,4 lektioner.
- -3. Sep, 11.-12. Sep, 27. Sep 2019, 40144, Kollegial supervision. 37 lektioner.
- sep 2019, Introduktion til førstehjælp på jobbet, 0,4 dage.
- 23. Nov – 25. Nov 2021, 48384, Den styrkede pædagogiske læreplan, 3 dage.
- 26. Nov – 7. Dec 2021, 49846, Børns leg og den legende tilgang, 5 dage.
- 1. Dec – 8. Dec 2021, 48730, Forældreinddragelse i pædagogiske dagtilbud, 4 dage.
- 9. Dec – 13. Dec 2021, 48729, Refleksionsmetoder i den pædagogiske praksis, 3 dage.
Selvstændig vidensudvikling
- Feb 2021 Webinar: Live interview med Susan Hart. Følelsesmæssig modning og neuroaffektiv udviklingspsykologi.
- Feb 2021 Webinar: Få mere energi og overskud som mor! Af familieterapeut Mette Hummel.
- Feb 2021 Webinar: “Når børn sørger” med Mette Hvied Lauesen, Grief recovery specialist.
- Feb 2021 Webinar: Sensitivitet, selvværd og skoleglæde, om børnehypnose af Hypnosehuset Lynggaard.
- Feb 2021 Webinar: Gode forældre stiller krav, af hjerneforsker Ann E. Knudsen.
- Feb 2021 Webinar: Fra forskning til praksis: kvalitetsomsorg, læring og tilknytningsbaseret arbejde i hverdagen. Af Fairstart fonden, Niels Peter Rygaard.
- Nov 2021 Webinar: Fokus på tilknytning, Dansk Psykologisk Forlag.
- Alsidig personlig udvikling
Noget som der også går meget tid med, er at børnene gør tingene selv. Det er så vigtigt at børnene lærer deres egne evner at kende og at de får lov til at udvikle dem. Derfor skal de have tid, mulighed og hjælp til at kunne selv. Det gavner os alle, når lille Poul selv kan klatre op af stigen til puslebordet, eller tage sko på, eller rydde op. Og sikke smil der kommer fra børn, der overvinder det svære og lærer noget nyt!
Alle børnene bliver mødt på deres niveau og udfordret i det omfang de kan håndtere.
- Social udvikling
I sommerhalvåret har vi gerne en dag om ugen, hvor vi sammen med 4-6 andre dagplejere holder have-dag. Vi går så på besøg hos hinanden på skift. På den måde kommer børnene rundt og ser de steder, hvor de kan komme i gæstepleje og vi får nye venskaber på tvært af grupperne.
Som en almindelig del af hverdagen, viser jeg børnene, hvordan vi kan hjælpe hinanden og glæde hinanden. Hvordan vi viser omsorg og kan gøre hinandens dag sjovere og bedre. Og sætter ord på det hele.
Børnene får hjælp til at læse hinandens (krops)sprog og lære spillereglerne, når man f.eks. gerne vil have et bestemt stykke legetøj, som en anden har i brug. Eller hjælp til at komme med i en leg. Eller hvordan man fortæller, at man er tørstig. Der er 1000vis af ting der skal indlæres og vi gør det til en helt almindelig og rar oplevelse, at lære noget nyt.
- Kommunikation og sprog
I dagplejen benytter vi babytegn. Kom endelig og spørg, så forklarer jeg gerne tegnene. Vi træner sprog hele tiden. Sætter ord på alt og tegn på meget. Vi læser bøger, laver dialogisk læsning, synger, rimer, tæller og spørger børnene – og venter… så de har tid til at finde svaret og få det ud over læberne.
Jeg sætter ord på det børnene giver udtryk for, kort og tydeligt. Så de efterhånden kan snakke med og bruge sproget selv.
- Krop, sanser og bevægelse
Jeg har en dejlig have som vi benytter ofte. Og jeg gør meget for at udfordre børnene motorisk, også inden døre. Der er som regel en gynge eller en hængekøje i stuen, så man kan tage en gyngetur. Der er ribbe på væggen i stuen, ringe man kan svinge sig i og madrasser man kan kaste sig ned i. Scootere indenfor, så vi kan lave racerløb rundt i huset. Vi laver motoriske baner, hvor alle bliver udfordret. Enten på motorikken eller konditionen eller evnen til at vente på tur. Eller det hele.
Der bliver delt meget flittigt ud af krammere, nusning, kildeture, massage af fødder og ture hvor man bliver vendt på hovedet. Så børnene får en fornemmelse af deres egen krop og af hvad der føles rart.
Brug af potten er også en fast del af vores dagligdag.
- Natur, udeliv og science
Vi går ture og snakker om det vi ser og mærker. Vi leger i haven og graver efter orme. Eller leger i sandkassen. Ligesom indenfor er her massevis af læring i legen. Der er andre udfordringer udenfor, især når det skal foregår i store støvler og flyverdragt! Og så fortsætter indlæringen af de gængse spilleregler også udenfor. Her skal vi også finde ud af, at deles om tingene og vente på tur.
- Kultur, æstetik og fællesskab.
Jeg arbejder hele tiden på, at fællesskabet i gruppen er harmonisk. Her skal være rart at være og man skal kunne være sig selv. Her er ikke skældud eller råben og sure voksne. Her må man gerne lave fejl og spilder man, tørrer vi bare op igen. Og vi hjælper hinanden med de opgaver der skal klares, for at hverdagen fungerer. Her er pænt og ryddeligt, når vi ikke har gang i motorik eller legesager. Man kan bestemt se på hjemmet, at her er børn. Men når vi er færdige, rydder vi op og sørger for at her er hyggeligt at være.
Vi fejrer de gængse højtider, fødselsdage og afslutninger, når et barn skal videre i børnehave, eller flytter.
Kost & måltider:
Den gode kost er vigtig. Dagplejen har en kostpolitik, og den følger vi naturligvis.
Jeg er meget glad for økologiske produkter, både af hensyn til os, der skal spise maden og af hensyn til de dyr der ligger liv til og miljøet. Derfor serverer jeg gerne økologisk, når der er mønter nok i pungen til det.
Kosten er meget vigtig for mig og også en faktor, når jeg skal hjælpe et barn med at komme i trivsel.
Der er mulighed for morgenmad hos mig, indtil kl 7.30.
Kl 9 spiser vi formiddagsmad.
Kl 11 spiser vi middagsmad.
Kl 15.30 er der eftermiddagsmad.
Tiderne er vejledende, der tages hensyn til barnets behov.
Praktisk info:
Jeres barn skal have et ekstra sæt tøj hos mig, så vi kan skifte ved uheld. Der skal også være udetøj, der passer til årstiden. Jeg skal nok sige til, hvis der er noget barnet mangler, for at få den fulde glæde af de aktiviteter vi laver.
Det er en stor hjælp, hvis I kommer på de tidspunkter vi har aftalt. Både morgen og eftermiddag. Som forældre kan man godt tænke at det er lige meget om man henter kl 15.15 eller 15.45. Men det gør en stor forskel i vores planlægning. Kan vi nå at spise eftermiddagsmad? Kan vi nå at lave en hule?
Send mig meget gerne en sms hvis der er ændringer i tiderne.
Søvn er meget vigtigt for børnenes udvikling og det skal vi respektere. Derfor kan I kun undtagelsesvist hente Jeres barn mellem 12-14. Når børn bliver vækket/ser deres forældre, giver det en masse uro, som forstyrrer de andre børn. 12-14 er stille-tid.
Jeg vækker ikke børn. Hvis I har problemer med at få jeres barn til at sove om aftenen, er det stort set aldrig fordi barnet har sovet til middag. Faktisk ofte tværtimod. Jo bedre søvn til middag, jo bedre søvn om natten. De har brug for det. Jeg kommer gerne med råd og vejledning, hvis I ønsker at gøre brug af tidligere erfaringer.
I skal medbringe en fuldt udstyret barnevogn. Den må gerne blive stående hos mig i weekenden. Dog vil jeg gerne, at I tager den med hjem i ferier. Vognen står under halvtag, når den ikke er i brug hos mig.
I skal medbringe bleer og skumservietter.
Ang. Manfred, vores hund. Så er det for nogle mennesker et plus, for andre et minus. Børnene elsker ham som regel og de få børn, som er utrygge ved hunde, bliver næsten altid omvendte. Ifølge reglerne i dagplejen, må hunde kun være sammen med børnene, som et pædagogisk, voksenstyret indslag. Det respekterer vi naturligvis. Jeg håber ikke, det giver anledning til problemer. I så fald, vil jeg gerne høre Jeres tanker omkring det.
Katrine

Kristina Lethan
Dagplejer
Kristina

Hvem er jeg?
Mit navn er Kristina Lethan jeg er født i 1972 og har været dagplejer siden oktober 2007.
Jeg er gift med Søren. Sammen har vi to børn Mathias fra 2001 og Mie fra 2005.
Vi bor i et dejligt hus på Højen i Munkebo, som vi selv byggede i 2007
Vi har hund, en Cocker spaniel der hedder Ludwig.
Mine værdier
Jeg er oprindeligt uddannet kontorassistent, men valgte at blive dagplejer da jeg synes, det er spændende at følge, samt være en del af børnenes udvikling.
For mig er det vigtigt at skabe trygge rammer for børnene og deres forældre, med udgangspunkt i det individuelle barn. Mit ønske er at give børnene en god og stabil hverdag, med mest muligt nærvær. I min dagpleje sørger jeg for at børnene er i et godt pædagogisk læringsmiljø hele dagen, som giver mulighed for trivsel, læring, udvikling og dannelse.
Jeg sætter det daglige samarbejde med jer forældre meget højt, og håber på en god dialog, samt gensidig tillid og respekt for hinanden. Kom endelig og spørg hvis jeg siger eller gør noget I ikke forstår.
I dagplejen arbejder vi med udgangspunkt i de nye styrkede pædagogiske læreplaner.
Hvis du har lyst kan du læse mere her. www.emu.dk
De nye styrkede pædagogiske læreplaner indeholder seks læreplanstemaer:
• Alsidig Personlig Udvikling
• Natur, udeliv og science
• Kommunikation og sprog
• Kultur, æstetik og fælleskab
• Krop, sanser og bevægelse
• Social udvikling
Alle dagplejere i kommunen bruger babytegn, samt arbejder med LæseLeg Mini og dialogisk læsning som en del af børnenes sproglige udvikling.
Det gode læringsmiljø i mit dagtilbud ser således ud.:
Hverdagen i dagplejen:
Børnene bliver modtaget stille og roligt om morgenen.
Nogle børn møder tidligt og har måske brug for en lur allerede når de kommer. Børnene tilbydes morgenmad imellem kl. 7.00 – 7.30. Herefter er der mulighed for at det enkelte barn bliver hjulpet i gang med at lege, læse eller en anden hyggelig aktivitet. Hvis der er brug for bare at sidde lidt hos mig så er det det vi gør.
Omkring kl. 9.00 får vi formiddags mad, som typisk består af brød og frugt.
Om formiddagen er der tid til forskellige aktiviteter, som kan foregå både ude og inde.
Eksempler på en aktivitet kan være :
Sprogkasse med forskellige laminerede billeder, nogle med rim og remser og nogle med sange.
Vi sidder på hver sin måtte i forskellige farver som børnene har valgt selv.
Vi taler om hvad vi ser på billederne, og hvis det er en sang der er på kortet synger vi den sammen. Det kan også være et billedlotteri hvor vi taler om billederne.
Et andet eksempel kunne være et farve tema, hvor vi en uge af gangen vælger en farve feks. Grøn.
Vi finder alt det grønne legetøj og ligger i en bunke. Vi går ud i naturen og finder grønne ting. Jeg opfordre forældrene til sammen med børnene at finde grønne ting derhjemme og gerne have en grøn ting med i dagpleje næste dag.
Ugen efter skifter vi til en ny farve.
Jeg understøtter børnenes kommunikation og sprog ved at vi leger sanglege med lyde, mimik, ord og fagter. Den sproglige udvikling kræver nærvær, øjenkontakt og fælles opmærksomhed.
Barnet lærer at kunne genkende sit eget og andres navne, og at kunne sige mor og far.
Jeg lægger stor vægt på, at vi kommer ud hver dag. Jeg bor tæt på både skov, vand og en masse grønne områder.
Udenfor leger vi på terrassen, køre på scooter, leger i sandkassen, gynger og drejer i sansegynge. Når vi går på opdagelse i naturen går vi på ujævnt terræn, klatre og ruller ned af bakker. Vi besøger hestene på marken. Jeg følger børnenes initiativ, måske er det en regnorm eller en snegl der skal undersøges.
Om vinteren – hvor vi er lidt mere inde – synger og danser vi til musik, laver motorik, eller laver små kreative ting.
Hverdagen skal byde på små udfordringer for børnene, så som at være med til at dække bord og hjælpe hinanden med at rydde op, tage tøj af og på, samt vaske og tørre fingre selv.
Jeg arbejder målrettet på at gøre børnene mere og mere selvhjulpne, og styrke deres sprog og motorik.
Frokosten spiser vi ca. kl.11.00, hvorefter det er tid til middagssøvn.
Det er vigtigt for børns trivsel og udvikling at de får en god middagssøvn.
Middagssøvnen varer til barnet vågner af sig selv. ( kilde, sundhedsplejersken.dk )
Skal barnet hentes tidligere, vil det være en fordel hvis I henter inden de skal sove, eller når barnet er vågnet.
Eftermiddagene kan være lidt forskellige, alt efter hvor længe børnene sover, samt hvilken alder børnene har.
Når børnene er vågnet bliver de tilbudt lidt eftermiddags mad.
Så er det måske tid til igen at komme ud på legepladsen og køre på scooter eller lege i sandkassen.
Det kan også være der bare er brug for at vi sidder og kigger i en bog eller leger med noget legetøj, mens vi venter på mor og far.
Kost:
Jeg kan godt lide at lave god mad, Vi spiser en god varieret kost med årstidens frugt og grønt. Måltiderne er sammensat ud fra Kerteminde kommunens kostpolitik.
Jeg lægger stor vægt på at spise sammen med børnene og at der også læres lidt om bordskik.
I min dagpleje fejrer vi alle de danske højtider og traditioner som fastelavn, påske og jul.
Jeg fejrer også børnenes fødselsdage.
Legestue:
Hver anden uge er vi i heldags legestue. Vi tilbyder sjove lege og aktiviteter for børnene.
Ud fra de 6 læreplaner laver vi et månedligt tema feks. Science.
Vi afslutter temaet med en evaluering om hvad der har været godt og mindre godt.
Mine åbningstider er:
Mandag – Torsdag : 6.30 – 16.15
Fredag : 6.30 – 15.30
Jeg har følgende kurser :
– Introduktionsmodul for nyansatte dagplejere
– Dagplejens grunduddannelse
– Kursus i arbejdsmiljø
– Kursus i samarbejde, kommunikation og konflikthåndtering
– Kursus i babytegn
– Førstehjælp
– Kursus i LæseLeg mini
– Dagplejeuddannelse modul 1 og 2
Dagplejeuddannelse modul 1 og 2 indeholder :
Professionelt relations arbejde ( ICDP )
Medarbejderens personlige ressourcer i jobbet
Anderkendende kommunikation
Leg med sprog
Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
Dokumentation og evaluering i pædagogisk arbejde
Medarbejderen som deltagere i forandringsprocesser
Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde
Børn, motorik, sansning og bevægelse
Børns kompetenceudvikling 0-5 år
Arbejdet med børnemiljø i dagtilbud
Brede læringsmål og evaluering af læringsmiljøet
Arbejdet med børn i udsætte positioner.

Lene Meyer Madsen
Dagplejer
Lene

Jeg hedder Lene Meyer Madsen, er gift med Thomas og sammen har vi Freja. Vi bor eget hus i bunden af et lukket vænge. Jeg har en stor dejlig have med masser af plads til leg.
Jeg har været dagplejer siden 2005.
Jeg tilbyder en hverdag i rolige, røgfrie omgivelser med gode faste rutiner og mange aktiviteter både ude og inde. Jeg er en rolig, glad og omsorgsfuld person, der har fokus på trivsel, udvikling og samarbejde.
For mig er det vigtig, at dit barn trives hos mig og hjemme. For trivsel er en forudsætning for at man udvikler sig. Udvikling sker gennem leg. Gennem legen øver børn sig på at indgå i bl.a. fællesskaber, hvem er jeg og i sammenspil med andre. Hvilket er kompetencer som de skal bruge gennem hele livet.
Et godt samarbejde med jer forældre, der er baseret på gensidig tillid og forståelse er også en vigtig forudsætning for at jeres barn trives.
I dagplejen arbejder vi ud fra de styrkede pædagogiske lærerplaner.
Vi læser daglig bøger, har dialogisklæsning, sanglege, vi arbejder med temaer som kan omhandle f. eks. farver og former.
Børnefællesskaber er vigtige. Det at være en god ven og en del af en gruppe øver vi dagligt. Det at være en god ven øver vi ved bl.a. ved at vente på tur f.eks. på rutsjebanen eller at vente på at en anden er færdig med at lege med lige netop det legetøj man gerne selv vil lege med.
Både ude som inde arbejder jeg med at styrke børnene motorisk. Vi tumler, leger lege hvor bl.a massage indgår. Vi triller ned af bakken. Vi bestiger bjerge. Vi gynger. Leger med sand, jord og vand.
Jeg er certificeret naturdagplejer, og det er vigtigt for mig at vi kommer ud hver dag. Vi følger årstidernes kommen og gåen. Vi udforsker og forundres over alt det vi kan finde og bruge naturen til. Vi går på tingfinderjagt efter bl.a. insekter. Vi leger tumlelege med blade. Vi sætter drager op. Vi leger med vand og mudder. Vi smager, rør og føler m.m.
I dagplejen har vi en kostpolitik. Den følger jeg naturligvis. Det betyder at børnene til daglig ikke får saft, juice, kiks og andre fødevarer tilsat sukker.
Dit barn skal medbringe en barnevogn med en godkendt fuld funktionsdygtig sele. Skiftetøj, udetøj og sko som passer til årstiden. Bleer og skumvaskeklude skal man også selv medbringe.
Barnevognen må gerne blive stående hos mig i hverdag, men skal med hjem i weekender og ferier.
Her kommer eksempler på hvordan jeg arbejder med de enkelte læreplanstemaer.
Alsidig personlig udvikling:
Selvhjulpenhed er vigtig for dit barns udvikling. Derfor arbejder jeg med at børnene lærer at tage tøj af og på. At de får hjælp så de selv kan mestre at løse små problemer selv. F.eks. hvis et stykke legestøj sidder fast eller noget lige driller lidt.
Når vi spiser tilbyder jeg smurt mad på et fad. Børnene får så selv lov at vælge hvilken det har lyst til at spise. De er med til at dække bord, tage af bordet, sætte i opvaskemaskinen og rydde op i fællesskab.
Ved at have bøger tilgængelige for børnene, kan de selv vælge hvilken de gerne vil have læst højt.
Når vi skal synge spørger jeg børnene hvilken sang vi skal synge.
Både inde og ude skaber jeg muligheder for, at de kan skabe deres egen leg alene eller sammen med andre.
Socialudvikling:
Vi er i legestue og i gymnastiksalen en gang om ugen. Her oplever børnene det at være den del af en gruppe. Det er jo selvfølgelig to forskellige grupper, men det oplever jeg giver børnene flere muligheder for at skabe venskaber. Jeg ser en gensynsglæde og fællesskaber med børn fra andre dagplejere.
Børnene lærer at være en del af et børnefællesskab ved bl.a. at lærer at være en god ven. Jeg anerkender og opmuntre til at de hjælper hinanden og sætter samtidig ord på hvad en god ven er.
Vi øver rigtig meget i at udsætte ens eget behov ved at øve turtagning. Vente på tur når man rutsjer, vente på tur når man gerne vil gynge og når der er en der bare lige har det stykke legetøj som man selv gerne vil lege med.
Kommunikation og sprog:
Læselege indgår som en del af sprogarbejdet. Til dette har jeg bøger med tilhørende remedier, som jeg bruger i legen. Jeg har fokusord vi taler om betydningen af. F.eks. taler vi om venskaber, følelser og farver.
Vi synger sange hvor fagter indgår. Jeg sætter ord på det vi gør. Jeg bruger babytegn. Det er specielt godt til de børn der endnu ikke har et sprog. Vi leger med former, farver m.m.m.
Krop, sanser og bevægelse:
Langt de fleste børn er i bevægelse det meste af tiden. Gennem deres krop udforsker de sig selv og deres sanser.
Hos mig leger vi bevægelseslege hvor vi hopper som en frø eller snor os som en slange. Jeg giver massage, giver kæmpekrammere, kildeture m.m.m alt sammen for at børnene kan mærke sig selv.
Ude bruger vi naturen og min have som redskab f.eks. hopper vi ned fra træstubbe, vi rutsjer, leger med sand, bære brænde, kører scooter, triller ned af bakken, løber stærkt, gynger og snurrer rundt.
Vi laver også mudderbadsaftryk af fødder og hænder.
Vi går også tit med bare tøver ude og inde. Også når det er koldt.
Natur, udeliv og science:
Vi er uden alt slags vejr.
Vi er en del dagplejere der er certificeret grønne spirer.
Vi har en gruppe hvor vi laver planlagte aktiviteter i naturen med børnene en gang om ugen.
Eksempler:
Vi ser hvem der kan kaste længst med en pind.
Vi leger med blade: kaster med dem og begraver os i dem.
Leger med vand.
Går på tingfinder jagt efter insekter under træstammer.
Vi løber ned af bakken.
Vi leger gemmelege i krat og buske.
Vi laver og sætter drager op.
Vi har et stort træ vi ligger under på alle tider af året. Her kan vi se på grenene når det blæser og undres over bladene der springer frem på grenene og ser når de falder af igen. Stedet er også et vi bruger til at slappe af og være sammen under.
Vi laver fuglemad. Går på fuglejagt med hjemmelavede kikkerter.
Sår frø, ligger kartofler. Passer grøntsager, vander høster og smager.
Vi har haft et projekt i legestuen der omhandlede vand.
Eksempel: Vi lavede huller i nogle spande. Puttede vand i og lavede derved brusebad udenfor.
Eksempel: Inde havde vi vand i nogle baljer. Ting er kunne flyde. Ting der sank til bunds. Kopper og kander så man kunne forundres over hvor meget vand fra en kop fyldte i en kande. Hvad skete der når vi kom dråber af frugtfarve i vandet.
Kultur, æstetik og fællesskab:
Til de forskellige højtider laver vi ting. Til jul laver vi gaver til forældrene sammen med børnene.
Vi holder fødselsdag med flag/lys /sang.
Vi låner bøger på biblioteket. Her kan vi også se film.
Vi laver temaer eks. Farver, former.
Vi er en del af et stort fællesskab i legestue og gymnastiksal.
En del af et mindre fællesskab hjemme i vores egen dagpleje.
Forældresamarbejde:
Samarbejdet med jer forældre er en væsentlig del af det at gå i dagpleje. Det er vigtig at i vi har et åbent og tillidsfuldt forhold til hinanden hvor gensidig respekt indgår.
Kurser:
Dagplejeuddannelsens grundmodul
Førstehjælp
Børns motorik, sansning og bevægelse
Inkluderende pædagogiske miljøer i dagtilbud og SFO
Tillidsrepræsentant grunduddannelse
Tillidsrepræsentant som bisidder
Dagplejeuddannelsen modul 1,2,3 som indeholder:
Professionelt relationsarbejde. (ICDP)
Medarbejderens personlige ressourcer i jobbet
Anderkendende kommunikation
Leg med sprog
Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
Dokumentation og evaluering i pædagogisk arbejde
Medarbejderen som deltager i forandringsprocesser
Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde
Børn, motorik, sansning og bevægelse
Børns kompetenceudvikling 0-5 år
Arbejdet med børnemiljø i dagtilbud
Brede læringsmål og evaluering af læringsmiljøet
Arbejdet med børn i udsatte positioner
Kollegial supervision
Konflikthåndtering i pædagogisk arbejde
Innovation-ideudvikling m.m.
Innovation- gennemførelse og formidling

Louise Tofte A. Hansen
Dagplejer
Louise

Velkommen til min dagpleje
Jeg hedder Louise og jeg er 36 år. Jeg bor sammen med min kæreste Per og mine børn Josefine og Alexander.
Jeg blev uddannet pædagog i 2014 og har arbejdet en del i vuggestue, også lidt i børnehave. Jeg er nyopstartet dagplejer, hvilket har været en drøm for mig i noget tid. Derfor glæder jeg mig utroligt meget til at tage imod jeres guldklump hjemme hos mig.
Som dagplejer er det vigtigt for mig at alle børn bliver set og hørt, at børnene føler sig trygge. Jeg vil være en tydelig, omsorgsfuld og kærlig dagplejer.
Børnene vil som udgangspunkt komme udenfor hver dag og hverdagene vil blive tilrettelagt efter børnenes behov og alder.
Kost:
Jeg tilbyder sund og varieret kost efter Kertemindes kommune kostpolitik for dagplejen.
Det kunne eksempelvis se sådan ud.
8.30-9.00: Formiddagsmad
11-11.15: Frokost
14.30-15: Eftermiddagsmad
Børn der møder meget tidligt vil blive tilbudt morgenmad og tiderne er vejledende da der tages hensyn til det enkelte barns behov
Alsidig personlig udvikling:
Jeg arbejder med at gøre børnene selvhjulpen, ved at øve sig i at tage tøj af og på. Hjælpe til med at dække bord, tage af bord osv. Hjælpe børnene med at få små succes oplevelser, og vokser af disse. Børne vil blive aktive deltager i hvad dagene skal indeholde så de opnår selvværd og selvtillid. Jeg vil hjælpe børnene med at sætte ord på deres følelser, når de er kede af det eller ”sure”, italesætte for børnene, ”hov du tog legetøjet fra ham/hende, kan du aflevere igen”, lære at sige tak fortælle dem at det er okay, her vil jeg bruge baby tegn med følelser.
Social udvikling:
Børnene og jeg vil i fællesskab, lære og hjælpe hinanden, trøste hinanden og yde omsorg. Jeg er opmærksom på at inddrage det enkelte barn i fællesskabet. Hjælpe og guide dem i legene, være en aktiv medspiller i legene og samtidig også lade dem lege og skaber venskaber.
Kommunikation og sprog:
I dagplejen vil vi bruge sproget meget, lege med sproget, snakke om det vi spiser, det vi ser og hører. Vi vil synge sange, hører historier, dialogisk læsning, hvor børnene vil være aktive deltager og meget andet. Jeg vil benytte babytegn, som er med til at hjælpe børnene med at udtrykke sig.
Krop, sanser og bevægelse:
Her vil der blive arbejdet med kroppen, da det er vigtigt for børne at lære deres krop at kende, hvad føles rart og omvendt. Vi vil lave gymnastik, små forhindringsbaner, udfordre forskelligt terræn, gå op ad bakker, trille ned, hoppe i vandpytter og meget andet.
Der skal tumles, kildes og krammes, så børne kan mærke deres krop.
Alle sanser vil komme i spil, vi skal lugte til ting, føle og rører ved ting, er det koldt, varmt, klistret, smage på ting, surt sødt, hvad ser vi osv.
Vi vil lege høj/lav intensitets lege så som fangelege, give massage osv.
Natur, udeliv og science:
Naturen er et dejligt sted at være, derfor vil børnene komme ud i alt slags vejr, mærke varmen fra solen, regndråberne på vores kroppe, mærke, lytte og føle naturen. Følge årets gang, fra bladene springer ud, falder af, når det sner. Ude børn er sunde børn. Vi vil smage på friske bær osv. Fra haven. Plante små blomster og følge med i når det spirer. Vi vil komme på ture ud af huset, rundt i lokalområdet, finder pinde, dufter til bloster, besøge heste og andre dyr.
Kultur, æstetik og fællesskaber:
Vi vil fejre de forskellige traditioner i løbet af året:
jul – lave juledekorationer, pynte op, bage julekager.
Påske: så karse, lave kreative påskekaniner, lege med æg osv.
Børnenes fødselsdage vil blive fejret.
Vi vil se små børnefilm omkring de forskellige traditioner, hører eventyr og historier, lytte til musik og synge sange. Vi skal være kreative, male, tegne og meget andet.
Forældresamarbejde:
Jeg lægger stor vægt på samarbejdet med jer forældre og at vi har et åbent og tillidsfuldt samarbejde, så kom endelig og spørg mig hvis der er noget. Så tager vi en snak om det og i samarbejde finder gode løsninger og ideer. I skal være trygge ved at aflevere jeres børn ved mig, og gå med en ro i maven også selvom der kan være dage hvor det kan være svært at aflevere.
Praktisk:
I skal selv medbringe barnevogn, som gerne må stå her i hverdagene, men skal med hjem i weekender og ferier.
I skal medbringe bleer og skumklude og jeg giver selvfølgelig besked når vi mangler
Børnene skal have en taske med skiftetøj, tøj til alt slags vejr, så vi har mulighed for at komme ud, jeg skal selvfølgelig nok sige hvis der mangler noget.

Maria Alstrup Cholewa
Dagplejer
Maria

Jeg hedder Maria og er født i 1972. Jeg bor i et parcelhus med en stor lukket have,
sammen med min søn; Marcus, på 17 år og min plejedatter, Isabella, på 2 år. Min
datter, Josephine, på 22 år bor ikke længere hjemme.
Vi er en familie der bruger meget af vores fritid på sport, da min store datter er
springrytter med egen hest og min søn spiller elitefodbold i OB.
Jeg er uddannet som kontorassistent (handelsassistent), men har arbejdet som
dagplejer i Munkebo i mere end 6 år, og har været fuldtidsplejemor for Isabella
siden hun blev født.
Mine værdier (som dagplejer lægger jeg vægt på):
Jeg brænder for mit arbejde som dagplejer, hvor de små børns trivsel, læring og
udvikling er i fokus. En hverdag i trygge rammer hvor der er tid, nærvær og omsorg
til det enkelte individ. For mig er det vigtigt at hvert enkelt barn føler sig helt særligt
og anerkendt hver eneste dag. Jeg hjælper dem med at skabe gode relationer til
andre børn, og lærer dem at være gode ved hinanden.
Som person er jeg rummelig, imødekommende, omsorgsfuld og nærværende. Jeg er
et menneske med et stort hjerte, og alle de børn der i årenes løb har været her i min
dagpleje, vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Og noget af det bedste jeg ved, er
når et af mine tidligere dagplejebørn kommer forbi sammen med mor til en bolle og
en kop kaffe
Forældresamarbejde:
Det er utroligt vigtigt for mig med et godt forældresamarbejde. At vi kan have en
tæt og åben dialog omkring jeres lille barn.
Hvis I skulle have nogle spørgsmål, er I altid velkomne til at kontakte mig.
Babytegn:
Jeg arbejder med babytegn i min dagpleje, da det hjælper de mindste børn uden
sprog til nemmere at kunne udtrykke sig.
Barnevogn:
Jeg kan tilbyde, at barnevognen må stå her hos mig fra mandag til fredag, hvor den
står under et halvtag.
Hvis I ønsker, at jeres barn skal sove indenfor, har jeg en madras til rådighed.
Legestue:
Vi er i heldagslegestue en gang hver anden uge, med den samme gruppe børn og voksne.
En typisk dag i min dagpleje:
• Morgen/formiddag: Jeg modtager børnene med åbne arme og et smil. Vi får
et lille formiddagsmåltid når alle er mødt ind eller har sovet morgenlur. Når vi
har spist, starter dagens aktiviteter som planlægges ud fra de 6
læreplanstemaer.
• Middag/frokost: Vi spiser frokost omkring kl. 11, hvor der tilbydes en
alderssvarende og varieret kost i overensstemmelse med Kerteminde
Kommunes kostpolitik.
• Eftermiddag: Børnene vågner og kommer stille op. De tilbydes
eftermiddagsmad, som ofte er noget frugt med brød/bolle til.
Eksempler på hvordan jeg arbejder med de 6 læreplanstemaer i min dagpleje:
1. Alsidig personlig udvikling:
Jeg arbejder på at gøre børnene selvhjulpne så de selv kan tage tøj af/på, selv kravle op i stolen eller op på puslebordet. De
større børn opmuntres til at hjælpe de mindste enten ved bordet eller med tøjet. Jeg hjælper børnene med at sætte ord på deres følelser, og anerkende de følelser børnene måtte have. Det er vigtigt at give børnene medbestemmelse som er alderssvarende – f.eks. ved at de selv vælger hvilke pålæg de kunne tænke sig, eller vælge hvilken sang vi skal synge, ved at vælge en ting fra vores sangkuffert.
2. Social udvikling:
Jeg arbejder med at inddrage det enkelte barn i fællesskabet; ved at vise omsorg, hjælpe og trøster hinanden. Jeg støtter børnene i at være en god ven for hinanden ved at øve ”at vente på tur” (f.eks. ved
rutschebanen) og skiftes til at lege med noget bestemt legetøj.
3. Kommunikation og sprog:
Jeg anvender babytegn, hvilket jeg oplever at børnene har meget glæde af. De helt små kan med tegn give udtryk for at de
er sultne, tørstige eller andet. Vi læser bøger og laver “læse leg” hvor jeg inddrager nogle konkrete ting, synger fagte sange og siger rim & remser.
Biblioteket bruger vi meget, og på gåturene derned, snakker vi om hvad vi ser og oplever. For at støtte børnene i deres sproglige udvikling, anvender jeg fokus ord. Det gør jeg ved at vælge 3 ord, ofte i samarbejde med barnets
forældre. Det kan være ord som: mad, sut, ble. Fokusordene bliver inkluderet i den daglige kommunikation med barnet, både igennem leg og i de daglige samtaler med barnet.
4. Krop, sanser og bevægelse:
Det er en meget vigtig del af børns udvikling. Så vi laver forskellige aktiviteter for at styrke deres kropslige udvikling. Ude klatrer vi op og rutsche ned, hopper på trampolin, gynger og laver forhindringsbane.
Inde og ude trilles der kolbøtter, vi danser og leger med balloner. Sansekasser er også en god måde for børnene at mærke og føle på forskellige ting – det kan være ting der våde, kolde, klistret osv.
5. Natur, ude liv og science:
Vi leger i haven, dufter til blomster og puster til mælkebøtter. I skoven går vi på opdagelse hvor vi løfter sten og kigger på
insekter og kryb. Vi snakker om vejret og de 4 årstider. Nogle gange samler vi blade, grankogler eller kastanjer som vi bruger til at lave kreative ting med.
6. Kultur, æstetik og fællesskab:
I min dagpleje fejrer vi de forskellige dansketraditioner, som jul, påske og fastelavn osv. Til fastelavn slår vi katten af
tønden i legestuen, og både små og store kommer udklædt. Når børnene har fødselsdag, fejrer vi dem med flag, sang og boller.
Uddannelse og kurser:
• Handelsassistent m/speciale indenfor salg
• Grundkursus for dagplejere
• Førstehjælp
• Inklusion
• Dagpleje uddannelse – modul 1:
o Medarbejdernes personlige ressourcer i jobbet
o Anderkendende kommunikation
o Lege med sprog
o Samspil og relationer i pædagogisk arbejde
o ICDP (professionelt relations arbejde)
• Dagpleje uddannelse – modul 2:
o Medarbejderen som deltager i forandringsprocesser
o Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde
o Børns motorik, sansning og bevægelse
o Dokumentation og evaluering i pædagogisk arbejde
o Børns kompetenceudvikling 0-5 år
o Arbejdet med børnemiljø i dagtilbud

Per Tofte A. Hansen
Dagplejer
Per Tofte Abildgaard Hansen
Jeg hedder Per, jeg er født 1985. Har været dagplejer siden maj 2022. Jeg bor sammen med min kone Louise som også er dagplejer og mine børn Josefine og Alexander. Bor i et hus i Munkebo som vi overtog i 2017.
Er uddannet anlægsgartner i 2008, og har gennem tiden arbejdet indenfor service faget hvor jeg har arbejdet med mennesker. Så er blevet dagplejer, fordi min kone Louise er det i vores hjem. Efter det fik jeg lysten til at bruge min erfaring og starte op som dagplejer sammen med Louise og arbejde med børn og udvikle og forme en god hverdag for dem.
Det jeg ligger vægt på:
Som dagplejer er det vigtig at alle børn bliver hørt og set og at de er trygge i vores hjem. Vi vil som udgangspunkt være ude så meget som muligt. Vi vil dele os op når der er behov for det, så alle børn bliver hørt og set. En hverdag i trygge rammer hvor der er tid og nærvær.
Babytegn:
Jeg / vi arbejder med babytegn, så vi kan hjælpe de mindste børn uden sprog til nemmere at kunne udtrykke sig.
Forældresamarbejde:
Ligger stor vægt på samarbejdet med jer og at vi har et åbnet og tillidsfuldt samarbejde. Så hvis der er noget i tænker eller vil spørger mig om, så kom endelig og snak med mig. Det er vigtig for mig at i er trygge når i aflevere jeres barn hos mig.
Barnevogn:
I skal selv medbringe barnevogn som gerne må stå her i hverdagene, men om fredagen skal barnevognen med hjem. Der skal være skiftetøj til alt slags vejr, bleer, skumklude. Hvis der mangler noget skal jeg nok informere jer om det.
Kost:
Jeg tilbyder sund og varieret kost efter Kertemindes kommune kostpolitik for dagplejen.
Dette ser sådan ud.
8.30 – 9.00. Formiddagsmad.
11.00 – 11.15. Frokost.
14.30 – Eftermiddagsmad.
Hvis der er børn som møder tidligt vil de blive morgenmad og til hensyn til det enkelte barn.
Kurser:
Førstehjælp
Basisforløb for dagplejere

Susanne Orup B. Jakobsen
Gæstedagplejer
Susanne

Jeg hedder Susanne Jakobsen og er fra 1980. Jeg er gift med Henrik og har børnene Alexander fra 2011 og Cecilie fra 2002. Jeg har været dagplejer siden 2010.
Mit hjem er røg og dyre frit.
Jeg er uddannet pædagog i 2007 og har arbejdet med voksne udvilkingshæmmet på et bosted. Har derudover arbejdet i både børnehave og vuggestue. Da muligheden i 2010 bød sig at jeg kunne søge stillingen som dagplejer, gjorde jeg det og nyder i dag mit arbejde med den lille børnegruppe.
Derudover har jeg :
Kursus i inklusion
Kursus i Icdp (om pædagogisk relationskompetance)
Får løbende via jobbet fornyet mit førstehjælp bevis
Har gennemført dagplejeuddannelsen med emner som:
- Anerkendende kommunikation
- Leg med sprog
- Neuropædagogik som redskab i pædagogisk arbejde
- Børns motorik, sansning og bevægelse
- Børnemiljø i dagtilbud
Jeg arbejder ud fra at alle børn og forældre skal føle sig velkommen i mit hjem, men samtidig med at det er min arbejdsplads. Jeg lever efter den teori, at jeg er mod folk , som jeg ønsker de skal være mod mig. Så hvis der er noget, jeg gør i mit arbejde I som forældre undrer Jer over, så lad os tage en snak, fordi med kommunikation kommer vi længst i livet.
Da der er stor forskel på, hvad det enkelte barn har behov for og magter, justerer jeg mig efter det enkelte barn. Jeg vægter nærhed, omsorg, hygge og glæde i løbet af dagen. På baggrund af min uddannelse som pædagog, er jeg særligt opmærksom på børns trivsel og arbejder, hver dag udefra læreplanstemaerne. Jeg ønsker forældrene også er med til bidrage til, at børnene får en god dag i dagplejen, ved at være i dialog om barnets dagsform (det kan være søvn, mad og familieforhold mm.). Det gør jeg bedre kan give det enkelte barn den rette omsorg tryghed netop den dag.
Jeg er som dagplejer både hjemme i trygge omgivelser samt på cykelture, ude i nærområdet, hvor vi oplever forskelligt på vores vej. Besøger andre kollegaer, så børnene kan blive robuste til at klare større børnegrupper som i legestuen og senere børnehaven.
Jeg vil gerne gøre dagen genkendelig for børnene ved at lave faste rutiner, stille morgener evt. med morgenmad, selvstyret leg, sang, måltider og middagsluren. At børnene ved, hvad der skal ske giver dem forudsigelighed og at der bedre kan overskue dagen.
Jeg er blevet optaget af, at jeg laver aktiviteter på børnene principper og for, at de kan udvikle sig på den bedste måde. Det kan være, hvis vi laver kreative ting, så bliver det lavet, hvis barnet har lyst og ikke fordi der skal produceres til udstillingshylden.
Pædagogiske kompetencer:
Vi gør meget af det løbende igennem hele dagen og berører mange af læreplanstemaerne i mange aktiviteter. Men lidt mere præcis, hvad jeg gør under de enkelte læreplanstemaer, vil jeg komme med eksempler på her.
Alsidig personlig udvikling:
- Jeg arbejder meget i at øve i at børnene skal blive selvhjulpen. De prøver at gøre tingene selv med jakke, flyverdragt mm.
- Når de er klar til det, prøver de at kravle op ad stigen i barnevogn, i højstol eller på puslebordet og får den den lille sejr “jeg kunne”.
- At børnene spejler sig i hinanden, at man kan deles om legetøjet, men at det også er okay at der er et barn der siger “stop” og leger med legetøjet alene.
- I hverdagen arbejder jeg ud fra en anerkendende tilgang, da jeg er bevidst om betydningen heraf for barnets selvforståelse.
Social udvikling:
- Når børnene kommer om morgen og både jeg og de andre børn smiler og siger godmorgen til netop det barn, der kommer (det er lige dig, vi har ventet på) Det er med til at barnet, føler sig velkomme og en del af fællesskabet.
- Jeg italesætter, hvis et barn er ked af det og har slået sig. Derved bliver de andre opmærksom på, at barnet bliver ked af det og reagerer på det ved at kigge eller måske gøre babytegnet for græde. Det hjælper dem, til at lære at aflæse de andre børn.
- Når vi er i skoven og et barn finder et stykke træ, der kan flyttes. Vi hjælper hinanden, så alle kan prøve at flytte det stykke træ og mærke fællesskabets, at vi hjælpes.
Kommunikation og sprog:
- Når jeg laver læseleg eller går ture i lokal området, sætter jeg ord på alt. Når vi fx ser en bil og kobler tillægsord på, som “bilen kører stærkt” eller “lastbilen er stor og blå”.
- I kommunen bruger vi babytegn og det gør jeg løbende dagen igennem.
- Følger børnenes initiativer, stopper op og holder pauser for at hører, hvad børnene fortæller eller, hvad vi skal synge. Hvis de fortæller noget, de har oplevet i få ord, så spørger jeg mere uddybende ind og evt. hjælper dem med at sætte flere ord på.
Krop, sanser og bevægelse:
- Har en skøn have vi leger i. Børnene kan rutsjes, køres på køretøjer, kravle op eller gynge.
- Jeg laver massage, så børnene kan finde ro og mærke sin egen krop.
- Jeg laver sansebade med fx vat, kastanjer, grene og sand.
- Går tit i skoven hvor vi kravler over krat og nedlagte træer og går på ujævnt terræn. Det styrkers børns kropsbevægelser.
Natur, udeliv og science:
Jeg er meget ude og bruger naturen på forskellige måder. Vi går både ture ved fjorden og på de grønne områder. Vi bruger også en del min ladcykel, så kan vi komme lidt længere væk til skove, eller ud at se lidt dyr som heste og får.
- Jeg er grønne og blå spirer certificeret, så jeg arbejder, med materialer derfra. Der er bl.a. bevægelseskort, hvor der er små opgaver på, som at trille ned af en bakke, følge et reb rundt om træer i skoven eller løbe stærkt som en hare.
- Bruger fjorden i nærområdet, hvor vi finder krabber, vand/brandmænd og graver i sand. Der hjemme kan vi arbejde videre med vand. Hvad kan vand ellers bruges til andet end i fjorden som fx Vi kan drikke det.
- Vi blæser sæbebobler med vores egen luft, men vi kan også bruge en maskine til at lave bobler med.
Kultur, æstetik og fællesskab:
- Vi laver forskellige ting, hvis børnene har lyst til højtiderne som påske, fastelavn, jul eller årstidens pynt.
- Vi holder fødselsdag, går i kirke til jul, slår katten af tønden til fastelavn og synger fastelavnssange.
- Jeg bruger enkelte programmer på iPad som vendespil, musik app og sang og bevægelses app.
- Vi bruger det lokale bibliotek både til lån af bøger og tager derop når de viser film til de små.
Jeg følger kostpolitikken i Kerteminde kommune. For mig er maden en vigtig del af børns udvikling, derfor bestræber jeg mig på den dagligt er varieret og ernæringsmæssig korrekt i den tid, børnene er hos mig. Jeg laver med jævne mellemrum varm mad eller en lun del til frokost. Til tider er der hjemmebagt brød, frugtgrød eller andre sunde alternativer til formiddags/eftermiddagsmad.
I forbindelse med med måltiderne er det vigtigt for mig, at det bliver en hyggelig stund, så børnene får en god oplevelse og derved får spist noget mad. I spisesituationen kan vi også få en god snak om, hvad vi har lavet om formiddagen.