Med fokus på sprog og den sproglige udvikling, gik jeg på tur med tre drenge på biblioteket. Forventningerne fra  drengene var kæmpe store, for de vidste alle tre godt, hvad det indebar.

Vi havde ugen forinden været der hele stuen, fordi vi skulle aflevere nogle bøger. Her fik hele børnegruppen lov til ”at snuse til” hvad et bibliotek er, med lovning om, at vi snart ville komme der igen.

På vej mod biblioteket blev der lystigt snakket om, hvilke bøger vi skulle kigge i og hvad vi skulle lege i det hus, de godt kunne huske, der var i hjørnet med børnebøger.

Straks vi kom ind på biblioteket, blev der fundet bøger frem fra hylderne. Vi plantede os i sofaen og gik i gang med at læse. Efter første bog, blev det tid til leg i huset og her blev der både lavet mad, åbnet en restaurant og slukket en ildebrand. Vi sluttede turen af med at læse endnu en bog i sofaen. Prikken over i’et, set i børnehøjde var, at de alle tre fik lov til at vælge en bog vi skulle låne med hjem til børnehaven. Næste gang turen går til biblioteket er det en ny gruppe børn der skal med.

Sanne Kuhlmann

Lappedykkerne

Del denne historie, vælg din platform!