En lille fortælling om en af vores mange ture med storegruppen fra Columbus. Storegruppen er en sammensat gruppe som består af børn fra Lappedykkerne, Klyderne og Goplerne. Storegruppens børn skal i Solbakken efter sommerferien hvor de skal have det sidste år i børnehave inden de skal i skole. Storegruppen er på ture ud af huset tirsdage, onsdage og torsdag fra starten af Maj til slutningen af Juni. Formålet er at ryste børnene sammen, skabe nye venskaber, udfordre dem og give dem en masse fede oplevelser sammen.

 

Det er blevet onsdag d. 16 maj 2021, solen skinner og der er lovet 20 grader i dag, perfekt til en god gå tur. Jeg kommer ind i børnehaven kl er 8:30, jeg bliver overfaldet af en gruppe drenge. De spørger hvornår vi skal afsted på tur. De har glædet sig til dagen i dag. Turen går ud mod Lindø hvor børnene skal se skibe, lindøkranen, de store vindmøller og stranden. Klokken bliver 9 og 28 glade børn har pakket ryksækken og er klar til at komme afsted. Vi kan se vindmøllerne og den store hal i horisonten. Jeg fortæller at vi bare skal gå mod vindmøllerne. Nogle af børnene får nogle meget skeptiske ansigtsudtryk og de mener der er for langt derud. En halv time senere ankommer vi til vindmøllerne. Flere af børnene er ved at tabe underkæben da de står og kigger på de store vindmøller. Efterfølgende går turen til stranden hvor børnene får samlet en masse strandskaller, krabbekløer. Der blev kastet med sten i vandet. Klokken bliver 12 og vi begynder at vende snuden hjem mod børnehaven. Vi havde en masse trætte, men glade børn der havde fået fyldt rygsækken med endnu flere eventyr.

Dagen efter kom flere af børnene og spurgte om vi skulle ud til Vindmøllerne og stranden igen. Det havde været den bedste tur de havde været på nogensinde.

 

Skrevet af Mathias Højkilde Haldkjær

Del denne historie, vælg din platform!