Skt. Hans i dagplejen

Med tonerne af midsommervisen i højtaleren, fejrede en lille gruppe dagplejere og deres børnegrupper Skt. Hans fest i haven. Forventningen til dagen var stor. Det fine tøj var fundet frem og nogle børn havde oven i købet pyntet sig ekstra.
Solen skinnede fra en skyfri himmel og forventningen til dagens aktivitet var stor. Den lille heks var blevet placeret midt i bålet og nu var der blot at vente på det blev tændt. Endelig skete det. Flammerne tog langsomt fat i brændet og til sidst heksen. Vi så det hele gå op i røg. Legen fortsatte indtil der skulle spises.
I dagens anledning var der lavet pølsehorn og frugtspyd til frokost. Der var også koldt vand med hyldeblomster i. Sikke en fest. Alle børn sad sammen ved de små bordebænkesæt og ventede forventningsfuldt. Der blev snakket på livet løs, men med ét blev der stille – alle havde fået noget på tallerkenen og madroen indfandt sig. Efterhånden som de var færdige med at spise blev der atter leget og haven fyldt med glade børnestemmer. Sikke en dejlig dag og en dejlig tradition.

Del denne historie, vælg din platform!